КОРАБИТЕ УЧАСТВАЩИ В УЧЕНИЕТО „БРИЗ 2024” ИЗЛЯЗОХА НА МОРЕ (ГАЛЕРИЯ НА МОРЕ)

Pan.bg 08 юли 2024 | 16:22 views (1318) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на ВМСЗапочна активната част на националното военноморското учение с международно участие „Бриз 2024”. Корабите от многонационалното оперативно съединение, под командването на командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков напуснаха Военноморска база - Бургас и Пристанище Бургас и излязоха на море.

Действията на оперативното съединение за днес включват изпълнение на задачи свързани с противоминно подводно обследване с морски безпилотни апарати, провеждане на кораб през предварително протрален канал, бойни действия срещу подводници и противодействие на асиметрични заплахи.

Участващите в учението специализирани водолазни групи във Военноморска база – Варна ще тренират действия по обследване и охрана на кораби в пристанището.

По време на действията на Противоминната корабна група MCM Black Sea в морските пространства на Република България, в рамките на учението „БРИЗ 2024“, на борда на минен ловец 33 “Струма“, ще работят офицери от Кралство Белгия и Република Италия. Те ще подпомагат работата на екипажа на кораба и действията на групата. В същия период офицер от Военноморските сили на САЩ ще участва като наблюдател. Действията на Противомиинната група ще бъдат подпомагани и от самолет от морската патрулна авиация на Франция.
По време на морската фаза на учението, корабите на море ще работят съвместно със самолети от морската патрулна авиация на САЩ, Турция и Франция, както и с вертолети от състава на Военноморските сили на България и Румъния.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


КОРАБИТЕ УЧАСТВАЩИ В УЧЕНИЕТО „БРИЗ 2024” ИЗЛЯЗОХА НА МОРЕ (ГАЛЕРИЯ НА МОРЕ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка