Участието на ВА „Г. С. Раковски“ в изложението „Хемус – 2024“

Pan.bg 10 юни 2024 | 16:29 views (405) commentaries(0)
img Pan.bg

Завърши 16-ото издание на Международното изложение „Хемус – 2024“, което тази година бе под мотото „Отбрана, антитероризъм и сигурност“.

Изложението е предназначено за всички български и чуждестранни производители на отбранителна техника, търговци, представители на държавни организации, експерти, а също и научни и учебни институции, които демонстрират своите иновации, научни разработки, перспективни продукти и услуги в областта на сигурността и отбраната.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Военна академия „Г. С. Раковски“ се представи със самостоятелен щанд, на който бяха показани възможностите за обучение във Военната Алма матер. Бе представен учебния авиационен център, както и безпилотни летателни апарати и системи.

Посетителите проявиха явен интерес най-вече към магистърските специалности във Военната академия, която предлага модерно обучение, съчетано с лидерско изграждане и гражданска отговорност в областта на сигурността и отбраната.

В последния ден от Изложението заместник-министърът на отбраната Аделина Николова връчи плакет и Сертификат за цялостно представяне на Военна академия „Г. С. Раковски“ на „Хемус – 2024“.

Международното изложение на отбранителни продукти и услуги цели да създаде платформа за обмен и идеи между представители на индустрията, научни, правителствени и неправителствени организации и институции за дискусии и решения в интерес на инвестициите, иновациите, съвместните научни разработки и технологии. За тази цел по време на Изложението се провеждаха и съпътстващи събития.

Международната изложба започва своята история с решение на Министерския съвет от 1995 г., когато е създадена Специализирана международна изложба за отбранителна техника „Хемус“. Идеята е тя да се провежда веднъж на две години на територията на „Международния панаир“ – Пловдив. Изложението се организира под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията.

От 2011 г. насам, идейната концепция на изложбата е разширена и обогатена в три направления – отбрана, сигурност и антитероризъм. Особено място сред изложителите се отделя на иновациите, научно-развойната дейност, като се организират научни конференции, демонстрационни и тестови стрелби, представяне на научни постижения и висшите учебни заведения, които имат отношение към сигурността и отбраната.

През последните години се обръща специално внимание на киберсигурността, граничната защита, стратегическите комуникации, автономните системи, изкуствения интелект, управлението на кризи и предпазването на гражданското население при бедствия и аварии.

www.rndc.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Участието на ВА „Г. С. Раковски“ в изложението „Хемус – 2024“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка