Рекордно 16-о издание на Международната изложба за отбранителна техника, технологии и услуги „Хемус 2024“

Pan.bg 10 юни 2024 | 16:01 views (693) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg

На 5 май 2024 г. бе открит 16-та пореден „Хемус“, който се провежда от 1995 г. От второто издание през 1998 г. изложението се провежда в Международен панаир Пловдив, под патронажа на Министерството на икономиката и Министерството на отбраната.

На пресконференцията за откриването присъстваха зам.-министъра на отбраната Аделина Николова; зам.-министърът на икономиката д-р Давид Сукалински; домакинът доц. д-р Иван Соколов, гл. директор на Международен панаир Пловдив (МПП); полк. Любомир Луканов, експерт в Дирекция „Политика по въоръженията“ на МО и организатора о. р. контраадм. д-р Никола Николов, председател на Фондация „Хемус 95“.

Доц. д-р Иван Соколов съобщи, че тазгодишното издание се провежда под мотото „Отбрана, антитероризъм, сигурност“ и в него участват 147 компании от 25 държави, като ръст има както при броя на участниците, така и при наемите площи. 80% от участници са български компании, 20% са чуждестранни. Изложението бе посетено от над 20 национални делегации от Азербайджан, Армения, Босна и Херцеговина, Египет, Индонезия, Нигерия, Северна Македония, САЩ, агенцията NSPA на НАТО и други. Делегациите на Армения и на Босна и Херцеговина бяха водени от техните министри на отбраната.

За първи път изложението се проведе в 3 палати на МПП - 3-а, 7-а и 6-а, както и на открите пощи между тях

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Рекордно 16-о издание на Международната изложба за отбранителна техника, технологии и услуги „Хемус 2024“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка