Президентът обсъди със СБОИ възможностите за участие на отбранителната ни индустрия в процесите на модернизация и снабдяване на БА

Pan.bg 28 май 2024 | 16:44 views (521) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Прессекретарията на Президенството


Президентът Румен Радев проведе среща с представители на сдружение „Българска отбранителна индустрия – акад. Стефан Воденичаров“, която се състоя по инициатива на организацията. Сдружението обединява водещи предприятия от сектора, в чиято дейност са осигурени работни места на 35 000 души.


По време на разговора президентът отбеляза значението на българската отбранителна индустрия за гарантирането на националната сигурност, както и приноса й за икономиката и трудовата заетост. На срещата бе обсъдено състоянието на сектора, както и възможностите за подобряване на диалога му с компетентните институции и по-активното участие на българските предприятия в процесите на модернизация и снабдяване на въоръжените ни сили и индустриалното сътрудничество.

Тема на срещата бе и гарантирането на безопасната дейност на предприятията, голяма част от които са стратегически за националната сигурност обекти, на фона на нарастващи рискове.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка