Завърши Сбора по въпросите на военноинженерното осигуряване на Българската армия, чийто домакин беше 55-ти инженерен полк

Pan.bg 23 юни 2024 | 08:58 views (275) commentaries(0)
img Pan.bg

На 20 юни т.г. завърши сбора по въпросите на военноинженерното осигуряване на Българската армия, с участие на експерти от Щаба на отбраната, Съвместното командване на силите, командванията на видовете въоръжени сили, Съвместно командване на специалните операции, Командване за логистична поддръжка, Военна академия „Г.С. Раковски”, Националния военен университет „Васил Левски“ и военни формирования от състава на Сухопътните войски, чийто домакин беше 55-ти инженерен полк в Белене.

В последния ден, пред участниците в сбора, бяха демонстрирани EOD оборудване и действие на екипи за унищожаване на невзривени боеприпаси и импровизирани взривни устройства, при неутрализиране на подозрителен пакет. На брега на река Дунав участниците наблюдаваха демонстриране на способности по устройване на комбиниран мост.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Военнослужещите от понтонно-мостовата инженерна рота и инженерна мостова рота за обща поддръжка изпълниха успешно задачите по устройване на комбиниран мост.

В изказването си за закриване на сбора ръководителят полковник Свилен Начев, благодари за подготовката на командира на полка полковник Петко Петков и на всички за дейното участие и изрази своята увереност, че дискутираните въпроси ще спомогнат за усъвършенстване на военноинженерното осигуряване при провеждане на отбранителна операция.

landforce.armf.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Завърши Сбора по въпросите на военноинженерното осигуряване на Българската армия, чийто домакин беше 55-ти инженерен полк

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка