EDGE Group, най-големият държавен конгломерат от ОАЕ в сектор сигурност и отбрана е готов за сътрудничество с България за модернизация на БА

Pan.bg 03 окт 2023 | 16:41 views (1413) commentaries(0)
img
хаджи ДимитърСТАВРЕВ
pan.bg


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


EDGE Group, най-големият държавен конгломерат в сферата на сигурността и отбраната в Обединените арабски емирства (ОАЕ) е в готовност да реализира сделка правителство към правителство с България за доставка на последно поколение 8х8 бронирани бойни машини за повишаване на способностите на батальоните от механизираните бригади на Сухопътни войски. Сделката включва 12-годишен срок на изплащане на амфибиите и доставката им в рамките на до 5 години.

Конгломератът усилено работи за задълбочаване на сътрудничеството със Сдружение „Българска Отбранителна Индустрия – акад. Стефан Воденичаров“, което стартира през 2021 г. Тъй като в него членуват най-големите компании от българския военно-промишлен комплекс, желанието на конгломерата е те да поемат цялостната интеграция на бойните машини и тяхната поддръжка. По този начин, ще се насърчи развитието на местната индустрия и разкриването на нови работни места в страната. Това са естествени стъпки след подписването на Меморандум за стратегическо партньорство между България и ОАЕ, който бе ратифициран на 14 декември 2022 г.

Бойните машини Rabdan 8х8 представляват последно поколение модулни, многоколесни амфибии, създадени за широк набор от мисии на различни терени. Те са продукт на отлично тактическо и техническо изпълнение, базирани на изпитана във времето ходова част, произведена от страна-членка на НАТО. Ходовата част се задвижва от двигатели и скоростни кутии, произведени от водещи американски компании. Това прави специализираните превозни средства напълно конкурентни на най-иновативните 8х8 машини, произвеждани в световен мащаб.

Модулността на бронираните машини позволява интеграция на модерни C4ISR системи за командване, управление, комуникации, компютри, разузнаване, захват на цели, и монтиране на високотехнологични оръжейни куполи, които отговарят на нуждите и изискванията на Българската армия. Предложението на компанията от ОАЕ е чрез трансфер на технологии, ноу-хау и добри практики, цялостната комплектация на бойните машини да се извършва в страната. Гаранционната и следгаранционна поддръжка също ще бъде осъществявана от български компании.

Сделката за бронираните 8х8 колесни бронирани превозни средства е потенциална последваща стъпка за утвърждаване на дългосрочното сътрудничество между България и ОАЕ. Експертите от екипа на конгломерата са готови да съдействат за повишаване на капацитета на националната армия.

EDGE Group подписа две споразумения за стратегическо партньорство в България
На 3 октомври 2023 г. EDGE Group, една от водещите компании за усъвършенствани технологии и отбрана в света, подписа две споразумения за стратегическо партньорство с ключови партньори в България.

Най-големият държавен конгломерат в сферата на сигурността и отбраната в Обединените арабски емирства (ОАЕ) обяви сътрудничеството си с ТБС ЕООД – международна търговска компания, предоставяща едни от най-иновативните технологични решения за опазване на земя, въздух и космос в световен мащаб, и Самел-90 АД, производител на голямо разнообразие от високоефективно електронно оборудване и комуникационни системи.

Церемониите по подписване на двата меморандума са част от визитата на делегация на EDGE Group в България. По време на посещението, членове на висшия мениджмънт на конгломерата се срещат с представители на местната власт на високо ниво и партньори от индустрията. Те представят възможностите, които притежава EDGE Group, обсъждат потенциални посоки на съвместно сътрудничество и разширяване на присъствието си в региона на Източна Европа.

„С утвърждаването на тези партньорства, правим още една крачка напред, към изпълнение на стратегията за развитие на компанията, и съдействаме за установяването на глобални сътрудничества в областта на отбраната, с добавена стойност и за двете страни. Нямаме търпение да разширим присъствието си в Източна Европа и да поставим своя отпечатък върху развитието на отбранителната индустрия в България“, каза Омар Ал Зааби, президент на клъстър „Търговия и оказване на подкрепа на мисии“ в EDGE Group.
EDGE Group и ТБС ЕООД ще търсят възможности за съвместни действия в посока разширяване на международната търговия, трансфер на знания и ноу-хау, изследвания и разработки в областта на космическите научни технологии, кибер- и комуникационна сигурност, придобиване на сухопътни превозни средства и стрелкови комплекси.

Като част от споразумението със Самел-90 АД, двете организации ще търсят споделени бизнес възможности в редица области на електронно развитие. Понастоящем, българската компания специализира в производството на широка гама от продуктови групи като: радиосмутители за заглушаване, оборудване за наблюдение, устройства и механични части, сателитни компоненти.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


EDGE Group, най-големият държавен конгломерат от ОАЕ в сектор сигурност и отбрана е готов за сътрудничество с България за модернизация на БА

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка