Военнослужещи от Сухопътните войски изпълниха задачи по унищожаване на боеприпаси, открити в различни райони на страната

Pan.bg 02 окт 2023 | 22:07 views (357) commentaries(0)
img
Pan.bg

Специализиран екип от състава на 2-ра механизирана бригада беше задействан днес, 2 октомври, по сигнал за открити два 122 мм корозирали осколъчно-фугасни снаряди с повредени взриватели.

Боеприпасите са намерени в землището на с. Ясеново, община Казанлък.

При спазване на мерките за безопасност снарядите са транспортирани и унищожени в района на Учебен полигон „Люляк“.

Днес в района на същия полигон военнослужещи от 2-ра механизирана бригада унищожиха и 4 стари ръчни силно корозирали гранати, открити вчера при извършване на строителни дейности в необитаема къща в с. Бели бряг, област Стара Загора.

В 16.52 ч. днес е задействан и специализиран екип от 91-ви инженерен батальон по сигнал за невзривен боеприпас, открит при изкопни работи за реконструкцията на ж.п. мрежа в индустриалната зона на ж.к. „Тракия“ в гр. Пловдив.

На място военнослужещите са установили, че това е силно корозирала ръчна граната. Боеприпасът е транспортиран за съхранение и последващо унищожаване.

В 18.42 ч. същият екип е получил задача да идентифицира и изземе метален предмет, открит при изкопни работи на бул. „Пещерско шосе“ в Пловдив.

Военнослужещите от 91-ви инженерен батальон на място са установили, че това е 100 мм артилерийски снаряд с взривател и са го иззели. Двата боеприпаса, намерени в Пловдив, ще бъдат унищожени утре в безопасен район.

/www.mod.bg/

Забележка: изображението има илюстративен характер и не е обвързващо с текста.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка