ЧВК "Вагнер" преминаха към тактика за освобождаване на цели квартали на Бахмут

Pan.bg 29 мар 2023 | 01:25 views (1511) commentaries(0)
img пан.бг
Бойците на ЧВК "Вагнер" преминаха към тактиката за освобождаване на цели квартали на Артьомовск
Вчера в 17:48 ч

Според командира на едно от подразделенията, влизащи в състава на руската ЧВК "Вагнер", през последните дни се е увеличила интензивността на военните действия в районите на Артемовск, в непосредствена близост до централната част на този град. Тактиката на настъплението е претърпяла някои промени - сега бойците действат едновременно като част от шест или седем групи, които освобождават територията на града наведнъж с цели блокове, а не една сграда , както беше преди.

В централната част на Артемовск руските части продължават да притискат украинците, които са се заселили по улиците Першин и Мир. Боевете наближиха улица „Свобода“. Ден преди това имаше съобщения за продължаващи военни действия в района на Двореца на културата. След като ЧВК заема позиции близо до Централния пазар, на територията на който ВСУ оборудваха мощен укрепен район.

Съдейки по прихванатите съобщения от бойците на ВСУ, няма ротация на украински военнослужещи на този участък от линията на съприкосновение, а доставката на боеприпаси не се извършва поради силен артилерийски огън и пълен контрол на огъня по пътищата оставащи на разположение на въоръжените сили на Украйна.Съобщава се също, че руски бойци продължават да разчистват индустриалната зона на Завода за обработка на цветни метали, където все още остават малки групи украински бойци. Според някои информации "ВАГНЕР" са успели да овладеят всички цехове на предприятието, а останалите части на ВСУ са се окопали в административната сграда, където се провеждат усилени огневи работи.

Автор:
Максим Светлишев


източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка