Началникът на ВВМУ участва в 13-та Годишна отчетна среща на НАТО DEEP

Pan.bg 22 юни 2024 | 22:51 views (361) commentaries(0)
img Яница Минкова

От 17 до 19.06.2024 г. началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров и ц. сл. Димитър Илиев участваха в 13-та Годишна отчетна среща (Clearing House) на програмата на НАТО за усъвършенстване на военно-образователната система в страни партньори – DEEP (Defence Education Enhancement Programme).

Заместник-началникът на училището по учебната и научната част капитан I ранг проф. д-р Калин Калинов участва онлайн в Годишната среща. Традиционно тази среща се организира съвместно от управление „Операции“ на международния секретариат на НАТО и Консорциума по „Партньорство за мир“ (ПзМ) на военните академии и институции, свързани с изследване проблемите на сигурността (PfP Consortium).

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Конференцията се проведе в гр. Копенхаген, Дания и от страна на домакините съорганизатор бе Кралският датски колеж по отбрана. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров има конкретен принос към DEEP – Азербайджан, DEEP – Тунис и DEEP – Украйна.

Целта на срещата бе да се отчете постигнатото и да се определят държави и военни учебни заведения, които да поемат конкретни ангажименти за удовлетворяване исканията на страните-парньори за усъвършенстване на военно- образователните им системи.

По време на Годишната отчетна среща беше анализирана дейността на Работната група за развитие на образованието (EDWG) към Консорциума по ПзМ. и усъвършенстване обучението и подготовката на сержантския и старшински състав.

www.naval-acad.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Началникът на ВВМУ участва в 13-та Годишна отчетна среща на НАТО DEEP

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка