ЗАВЪРШИ ТАКТИЧЕСКОТО УЧЕНИЕ НА ФЛОТИЛИЯ БОЙНИ И СПОМАГАТЕЛНИ КОРАБИ „ЧЕРНО МОРЕ 2024”

Pan.bg 11 юни 2024 | 09:57 views (825) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресценътра на ВМС
Завърши тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „ЧЕРНО МОРЕ 2024”, което бе наситено с много динамика и действия на море.

Тактическите формирования от състава на флотилията проведоха учения и тренировки в различни условия на бързо изменяща се среда както самостоятелно, така и съвместно с други формирования от състава на Военноморските сили, Сухопътни войски и Военновъздушните сили.

Усилията на командването на флотилията бяха насочени към усъвършенстване на планирането, управлението и контрола на подчинените сили при изпълнение на всички поставени задачи.

При отработване на отделните епизоди, тактическите формирования имаха възможност да проверят и надградят своите теоретични и практични способности в базови условия и на море.

Един от основните акценти на тактическото учение бе поставен върху действията по борбата с минната опасност, унищожаване на морски мини и осигуряването на безопасността на корабоплаването в българските морски пространства.

Направеният непосредствено след края на учението извод е, че добрата предварителна подготовка на командирите, щабовете и личния състав позволи изпълнението в пълен обем на поставените задачи и постигане на целите на учението. За пореден път военнослужещите, плаващи под военноморския флаг, показаха висок професионализъм и всеотдайност при изпълнението на всички поставени от командването на флотилията задачи.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЗАВЪРШИ ТАКТИЧЕСКОТО УЧЕНИЕ НА ФЛОТИЛИЯ БОЙНИ И СПОМАГАТЕЛНИ КОРАБИ „ЧЕРНО МОРЕ 2024”

ПРЕДИШНА СНИМКА 3/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка