КОМАНДИРЪТ НА ВМС УЧАСТВА В ЕЖЕГОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ CHENS 2024

Pan.bg 14 май 2024 | 11:28 views (521) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на ВМС


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


На 8 и 9 май 2024 г. командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов взе участие в ежегодната конференция на командващите Военноморските сили на европейските държави CHENS 2024, която се проведе в Република Словения.

Председателстващи CHENS през периода между срещите през 2023 и 2024 г. бяха словенските Военноморски сили, а домакин на тазгодишната среща беше командващия на военноморската част на Словения капитан I ранг Богомир Томажич.

Темата на срещата беше "Кибер заплахи и предизвикателства в морския домейн“. По време на международния форум, участниците имаха възможност да обсъдят важни въпроси, свързани с европейската сигурност.

В рамките на конференцията, контраадмирал Кирил Михайлов проведе двустранни срещи с командирите на ВМС на Франция, Белгия и Нидерландия на които са разглеждани въпроси от взаимен интерес.

Командващия на военноморската част на Словения капитан I ранг Богомир Томажич предаде председателството на този европейски форум на латвийския си колега капитан I ранг Мариш Поленч, чиято страна ще бъде следващия домакин на CHENS през 2025 г.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


КОМАНДИРЪТ НА ВМС УЧАСТВА В ЕЖЕГОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ CHENS 2024

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка