Военнослужещи от Сухопътните войски посетиха Флотилия бойни и спомагателни кораби и Военноморска база Бургас

Pan.bg 02 окт 2023 | 06:40 views (1727) commentaries(0)
img Pan.bg

На 28 и 29 септември, офицери от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора посетиха Флотилия бойни и спомагателни кораби и Военноморска база Бургас.

Посещението бе във връзка с провеждането на съвместно занятие на тема: „Транспортиране на войски и техника с морски транспорт“.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Целта е запознаване с учебно-материалната база и процеса на планиране на подготовката във Военноморските сили за планиране и провеждане на бъдещи съвместни учения.

Командирът на базата капитан І-ви ранг Петър Петров посрещна офицерите от бригадата, приветства ги с добре дошли и ги запозна със структурата, функциите, мисиите и задачите на Военноморската база.

На следващия ден от визитата, началникът на отделение „Подготовка, използване и оценка на силите“ на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан |І-ри ранг Теодор Кабаков запозна гостите със състава, функциите, мисиите и задачите на Флотилия бойни спомагателни кораби, както и с националните и международните учения, в които участват.

Военнослужещите имаха възможност да плават на катер и да посетят остров Света Анастасия.

Срещата завърши с качване на борда на фрегатата „Верни“, където командирът на фрегатата капитан І-ри ранг Страхил Люцканов ги запозна със спецификата и способностите на плавателния съд.

Командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов благодари на любезните домакини за гостоприемството и предоставената възможност лично да обсъдят бъдещи съвместни подготовки и учения на военнослужещите от бригадата, флотилията и военноморската база.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Военнослужещи от Сухопътните войски посетиха Флотилия бойни и спомагателни кораби и Военноморска база Бургас

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка