Ден 95: На борда на кораб „Св. св. Кирил и Методий“ се проведоха рутинни учения

Pan.bg 01 апр 2023 | 10:26 views (537) commentaries(0)
img Pan.bg

Репортерът на БТА Константин Карагьозов е единственият представител на медиите, който пътува с кораба "Св. св. Кирил и Методий" и в двете посоки, като придружава българската експедиция по време на целия престой на Антарктида. Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА".

Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА". На посочения по-долу електронен адрес и връзки читателите могат да се запознаят с интересни детайли от плаването.

Ден 95: На борда на кораб „Св. св. Кирил и Методий“ се проведоха рутинни учения

Противопожарната аварийна партия и противопожарната аварийна група на българския военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ извършиха единични учения за борба за живучест на плавателния съд и борба с пожари на борда...

НИК 421 плава покрай бреговете на Бразилия в Атлантическия океан по обратния път към Варна след успешното си участие в 31-вата българска антарктическа експедиция.

Наред с единичните учения, медицинският екип извърши учение по евакуация на пострадал от две от помещенията на кораба – трансформаторно отделение и машинно отделение.

Последва оттрениране на ситуация по подготовка на пострадал за евакуация с хеликоптер от лятната палуба.

Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/434004-na-borda-na-sv-sv-kiril-i-metodiy-se-provedoha-rutinni-ucheniya


Снимка - ВВМУ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка