Ден 84: НИК 421 презареди гориво и провизии, отплава от Мар дел Плата

Pan.bg 20 мар 2023 | 21:13 views (439) commentaries(0)
img Pan.bg

Репортерът на БТА Константин Карагьозов е единственият представител на медиите, който пътува с кораба "Св. св. Кирил и Методий" и в двете посоки, като придружава българската експедиция по време на целия престой на Антарктида. Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА".

Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА". На посочения по-долу електронен адрес и връзки читателите могат да се запознаят с интересни детайли от плаването.

Ден 84: НИК 421 презареди гориво и провизии, отплава от Мар дел Плата

Българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ (НИК 421) презареди запасите си от гориво, хранителни продукти и прясна вода по време на престоя си във военноморската база в Мар дел Плата.

Аржентинският град е междинна спирка от пътуването на плавателния съд обратно към Варна след успешното приключване на участието му в 31-вата българска антарктическа експедиция до остров Ливингстън.

Подготвяйки се за пресичането на Атлантическия океан, екипажът на НИК 421 прие голямо количество гориво и натовари на борда основни провизии – месо, пресни плодове и зеленчуци, както и вода.

Корабът ще отплава от Мар дел Плата в 09:00 часа местно време на 20 март, поемайки към следващата междинна спирка от маршрута си – испанския град Картахена. Очаква се „Св. св. Кирил и Методий“ да се завърне в България в края на месец април.

Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/426794-nik-421-prezaredi-gorivo-i-provizii-otplava-ot-mar-del-plata

Снимка - ВВМУ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка