На пресконференция в Мар дел Плата бе обсъдено сътрудничеството между България и Аржентина във военноморското дело и полярните изследвания

Pan.bg 05 фев 2023 | 06:42 views (426) commentaries(0)
img Pan.bg

Репортерът на БТА Константин Карагьозов е единственият представител на медиите, който пътува с кораба "Св. св. Кирил и Методий" и в двете посоки, като придружава българската експедиция по време на целия престой на Антарктида. Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА".

Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА". На посочения по-долу електронен адрес и връзки читателите могат да се запознаят с интересни детайли от плаването.

На пресконференция в Мар дел Плата бе обсъдено сътрудничеството между България и Аржентина във военноморското дело и полярните изследвания

Военноморската база в аржентинския град Мар дел Плата беше домакин на пресконференция по повод сътрудничеството между България и Аржентина в областта на военноморското дело, полярните изследвания и логистиката.

Събитието се проведе ден след пристигането на българския военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ (НИК 421) в града.

Мар дел Плата е междинна спирка по пътя на НИК 421 към българската антарктическа база на остров Ливингстън.

На пресконференцията присъстваха началникът на Висшето военноморско училище във Варна - флотилен адмирал проф. Боян Медникаров, командирът на НИК 421 – к-н II ранг Николай Данаилов, контраадмирал Марсело Тарапов – генерален директор на обучението и подготовката на Военноморските сили на Аржентина, посланикът на Република България в Аржентина Н. Пр. Стоян Михайлов, посланикът на Аржентина в България Н. Пр. Алфредо Атанасоф, представител от името на Гийермо Кармона, държавен секретар по въпросите за Малвинските острови, Антарктида и Южния Атлантик в министерството на външните работи, международната търговия и изповеданията на Аржентина, български и аржентински журналисти, както и част от българските антарктици.

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/401573-na-preskonferentsiya-v-mar-del-plata-be-obsadeno-satrudnichestvoto-mezhdu-balgar

На снимката: контраадмирал Марсело Тарапов – генерален директор на обучението и подготовката на Военноморските сили на Аржентина, който бе удостоен с почетното звание „Почетен професор на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ на 27 октомври 2022 г. (снимка ВВМУ)
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка