Морско училище и Терезианската военна академия в Австрия започват обмен на курсанти и студенти (снимки)

Pan.bg 25 яну 2023 | 09:14 views (2612) commentaries(0)
img Росица Колева

Терезианската военна академия на Австрия и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ подписаха двустранно споразумение за сътрудничество по програма „Еразъм+“.

Двете институции ще разменят свои кадети, студенти и преподаватели за определен период от време, според условията на европейската програма за мобилност.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Терезианската военна академия е център за обучение на кадри за австрийските въоръжени сили. Част от нея е Институтът за подготовка на офицери, който е ангажиран с основната войскова подготовка на бъдещите австрийски лейтенанти.

Договорът между Морско училище и Военната академия на Австрия бе подписан на 24 януари 2023 г. от зам.-началника по научната и учебна част – капитан I ранг проф. Калин Калинов, и началника на международния офис към Института за начална подготовка на офицерите – полковник Харолд Гел.

Той бе на посещение във флотската Алма матер, заедно с координатора по програма „Еразъм+“ в австрийското учебно заведение – Кристиан Хадек.

По време на посещението си гостите от Австрия се запознаха с дейностите и материалната база на Морско училище.

От своя страна те изнесоха пред зам.-началника по чуждоезиковото обучение във ВВМУ – капитан I ранг доц. Николай Великов, подробна презентация за структурата и начина на работа на своята военна академия.

Със сключването на споразумението между партньорите от Терезианската военна академия и ВВМУ, в следващите месеци се очаква да започне и същинският обмен на курсанти, студенти и преподаватели от австрийска и българска страна.

/www.naval-acad.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Морско училище и Терезианската военна академия в Австрия започват обмен на курсанти и студенти (снимки)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка