Морско училище сключи договор с община Силистра (снимки)

Pan.bg 19 яну 2023 | 06:04 views (1935) commentaries(0)
img Росица Колева

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ сключи договор за сътрудничество с община Силистра.

В документа подписите си сложиха началникът на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и кметът на общината – д-р Юлиян Найденов.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Двете институции ще взаимодействат в различни направления. Сред тях са: професионална ориентация на учениците от дунавския град, организирането на лагери за тях във Варна за базово запознаване с морските професии, инициативи за развиване на IT сектора в Силистра и др.

Силистра е една от общините, откъдето много младежи традиционно избират флотската Алма матер, за да продължат своето образование. Немалък брой са и курсантите във Военноморското училище, които са от Силистра.

След подписването на рамковия документ, пред ученици от общината бяха представени гражданските специалности и специализациите за курсанти в Морско училище.

В препълнената с над 150 души зала бяха презентирани възможностите за обучение и реализация, които флотската Алма матер предоставя.

Гимназистите се запознаха с кандидатстването и приема, както и с подробности около настаняването, програматa за студентска мобилност „Еразъм+“ и др.

/www.naval-acad.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Морско училище сключи договор с община Силистра (снимки)

ПРЕДИШНА СНИМКА 3/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка