ГАЛЕРИЯ: 143 ГОДИНИ БЪЛГАРСКИ ВМС В СНИМКИ - ЧАСТ 5, ЦЕРЕМОНИЯТА И ВДИГАНЕТО НА ФЛАГОВЕТЕ

Pan.bg 24 сеп 2022 | 06:22 views (1840) commentaries(0)
img
pan.bg


Отмина един месец от Празникът на българските ВМС.
В няколко части ще ви представим детайлни снимки от самото събитие провело се на Морска гара-Варна.
Припомняме че на 14 август българския военен флот отбеляза своята 143 годишнина.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Снимки - Преслав Панчелиев

Продължаваме със снимки на официалната церемония и вдигането на флаговете на корабите.


На Морската гара във Варна се състоя официалната церемония по случай дипломирането на Випуск 2022 от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров". Завършват 20 курсанти от три специализации.

По повод празника на военноморските сили, контраадмирал Кирил Михайлов поздрави военнослужещите и цивилните служители.

Курсантите получиха първо офицерско звание, а на началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов каза, че България трябва да се гордее със своите Военноморски сили.

"Трябва да се гордеем с постигнатото от Военноморските сили на България по отношение на модернизацията, военният ни флот се отличава с ясна визия, прагматизъм и реализъм по отношение на реално отчитане на ресурсите на държавата", заяви адмирал Емил Ефтимов - началник на отбраната.
Командирът на военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов каза, че благодари на всички военнослужещи и цивилни служители във военноморските сили за тяхната всеотдайност и положения труд в тази трудна и пълна с предизвикателства година и посочи:
"От началото на войната в Украйна те наистина работят на изключително високи обороти и напрежението за всички тях е огромно. Това си пролича и по натоварването и по множеството плавания и по непрекъсната готовност за реагиране при всякакви сигнали. Неща, които не са видими от страни и изглеждат спокойни, но напрежението и наистина отдадеността на хората, които носят морската униформа са забележителни и аз искам да им благодаря за това. Да пожелая на всички, преди всичко, да бъдат в отлично здраве, за да могат да продължат да си изпълняват задълженията. Техните семейства, да са щастливи, горди от това, което правят - защото техният труд наистина е важен и мисля, че е оценен. Да им пожелая още веднъж здраве и успехи!

По повод празника на Военноморските сили и навършване на 143 години от създаването им, президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес, а служебният министър на отбраната Димитър Стоянов награди вчера военнослужещи и цивилни служители и заяви:

"Мога съвсем отговорно да заявя, че модернизацията във Военноморските сили продължава с пълни темпове. Най-успешният проект, който в момента се реализира е точно многофункционалния патрулен кораб. Всичко това се постига благодарение на настойчивостта на вашето командване и, разбира се, на всички вас".


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ: 143 ГОДИНИ БЪЛГАРСКИ ВМС В СНИМКИ - ЧАСТ 5, ЦЕРЕМОНИЯТА И ВДИГАНЕТО НА ФЛАГОВЕТЕ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/14 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка