Снимки: Курсанти от Анаполис на първа визита в Морско училище

Pan.bg 04 авг 2022 | 08:42 views (4242) commentaries(0)
img Росица Колева

Курсанти от специалност „Кибероперации“ от Военноморската академия на САЩ, в град Анаполис, щата Мериленд, посетиха ВВМУ „Н. Й. Вапцаров.

Визитата им в България, която се осъществи в дните от 31 юли до 3 август 2022 г., е първа по рода си и е част от европейската им обиколка.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В Морско училище американските гости и техният ръководител бяха посрещнати от заместник-началника по чуждоезиковото обучение – капитан I ранг Николай Великов.

Те се запознаха с мисията, целите, задачите, историята, организацията, специалностите и специализациите, както и с настоящите проекти, които осъществява флотската Алма матер.

Американците разгледаха учебно-материалната база. Симулаторът за машинни операции (Engine Room Simulator) и бункероване на втечнен природен газ (LNG), симулаторите на корабни мостици, Центърът за компетентност QUASAR, Планетариумът и църквата на училището бяха част от обиколката.

Специално внимание беше отделено на Учебния център по кибероперации в Морско училище, където курсантите от Анаполис се запознаха с техническите средства и учебните програми, които се използват при обучението на родните бъдещи офицери от специализация „Кибероперации“.

В рамките на визитата бе организирано и проведено първото международно съвместно състезание по кибероперации от типа Challenge.

В него взеха участие четири отбора, формирани от български и американски курсанти.

Особен интерес предизвика и демонстрацията на възможностите на разработваната от ВВМУ виртуална среда за провеждане на практически занятия по киберсигурност.

След посещението си във флотската Алма матер, гостите от Анаполис разгледаха Археологическия музей във Варна и други културно-исторически обекти в региона.

/www.naval-acad.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Снимки: Курсанти от Анаполис на първа визита в Морско училище

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка