Cockerill 1030 е високотехнологичен купол за бойни машини - Беър Мидкиф, вицепрезидент „Маркетинг и продажби“ на John Cockerill Defense за Централна и Източна Европа

Pan.bg 15 юни 2022 | 10:46 views (1877) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
image
-Г-н Мидкиф, какви продукти представя John Cockerill Defence на Хемус 2022?
-Както знаете, John Cockerill Defence е компания специализирана в производството на куполи за бойни машини. На нашия щанд виждате най-новият ни продукт в тази област - купола Cockerill 1030. Той е с ниско тегло, нисък профил и е специализиран за 30 mm оръдия - американското Mk44 Bushmaster 30x173 mm и европейски 30 mm оръдия. Куполът дава възможност в бъдеще оръдието да бъде сменено с 40 mm такова. Куполът е високотехнологичен, произведен е от балистичен алуминий, готов за бойни операции.

-John Cockerill Defence е производител на куполи. Водите ли разговори с производители на бойни машини във връзка с новите бойни машини на СВ на България?
-Да разбира се. Нашият подход е агностичен, т. е. нашите куполи могат да се интегрират към всякакви бойни машини. Както виждате на „Хемус 2022“ ние имаме общ щанд с френския производител на бойни машини Nexter. Той представя машината VBCI с купол Cockerill 1030. Тя е изключително високотехнологична бойна машина, която също е произведена от балистичен алуминий. VBCI е оптимизирана за бойни операции и е доказана вече в бойни действия. Франция предложи на Белгия и България сделка тип „правителство-правителство“. Тя ще осигури на българските Сухопътни войски висококачествен продукт в резултат на улегнала програма, както и интегрирана подкрепа не само за първите 3-5 години, а по време на целия жизнен цикъл. Тази програма ще бъде в подкрепа на вашите войници и на българските СВ.

-При изборът на нова бойна машина винаги възниква въпросът дали куполът да е обитаем или необитаем. Новият Cockerill 1030 какво предлага в това отношение?
-Българските военни са много добре запознати с нашето моделно семейство Cockerill 3000. Това са куполи с вградена модулност. При тях е възможно използването на оръдия от калибър 25 mm до калибър 105 mm. Тези куполи могат да са като обитаеми, така и необитаеми. Куполът Cockerill 1030, който е изложен на „Хемус 2022“, поради това че е лек и е оптимизиран за амфибийни бойни машини, е само в необитаемо изпълнение, т.е. с дистанционно управление от корпуса на бойната машина. Това от своя страна дава повече вътрешно пространство в машината.

-John Cockerill произвежда и други продукти. Бихте ли споменали някои от тях?
-John Cockerill всъщност е индустриален концерн от 5 компании. Нещо в което инвестираме мащабно в момента са възобновяемите източници на енергия. Става въпрос за соларна енергия, като говорим за специфични решения които позволяват да се съхранява през нощта добитата през деня енергия, както и съхраняването й за по-дълъг период от време. John Cockerill е и собственик на най-големия завод за производство на водород в Европа. Водородът е предназначен за първите „водородни“ влакове, освен това се разработват автомобили с водородни двигатели. Казано накратко енергийната част от нашия концерн работи за един по-добър и по-чист свят. Екологичната част от нашата компания работи по добиването на енергия от отпадъчни продукти. Това и израз на нашата фирмена философия и стратегия да осигурим бъдеще за нашите деца на тази планета, да им гарантираме чист въздух, вода и почва.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Cockerill 1030 е високотехнологичен купол за бойни машини - Беър Мидкиф, вицепрезидент „Маркетинг и продажби“ на John Cockerill Defense за Централна и Източна Европа

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка