Михаел Вернер, генерал мениджър на Eurospike: "Предлагаме решения за СВ на България без технологичен и оперативен риск“

Pan.bg 15 юни 2022 | 08:10 views (1896) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg

image
-Г-н Вернер, какви продукти представя Eurospike на „Хемус 2022“?
-Както навярно знаете, Spike е семейство противотанкови оръжия. Да започнем със Spike SR с далечина на стрелбата от 2000 m. Системата е особено подходяща за Силите за специални операции. Следващият продукт който представяме е Spike LRII с далечина на стрелбата от 5,5 km. Този вариант е предназначен както за използване от спешената пехота, така и за интегриране във въоръжението на бронирани машини. Следващият модел е Spike ER. Това е модел с увеличена далечина на стрелбата до 10 km, с по-голям диаметър и е предназначен основно за интегрирани в бронирани машини, както и за използване от вертолети.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


-Г-н Вернер сигурен съм, че сте наясно че за новите бойни машини на Сухопътни войски в България има изискване те да са оборудване с ПТУР Spike. Контактувате ли с някои от възможните доставчици на бойни машини за България?
-Да, създадохме екип с Patria и се надяваме, че България ще закупи системата. Интересното е, че куполът на БМП Patria AMV, която се предлага в България, вече е интегриран с ПТУР Spike за друг клиент, така че това е изпитан вариант и няма технологичен и оперативен риск за Сухопътните войски на България.

-Какви са последните разработки в семейството ПТУР Spike?
-Най-новият вариант е Spike LRII с далечина на стрелбата от 5,5 km, с неохладена ИЧ глава за самонасочване (ГСН). Това дава големи предимства на войниците които го използват, защото няма ограничение във времето за работата с него имено поради това, че ГСН е неохладена.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Михаел Вернер, генерал мениджър на Eurospike: "Предлагаме решения за СВ на България без технологичен и оперативен риск“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка