С тържествена проверка/заря/ формирования от СКСО и гвардейски ученически блок се включиха в честванията за деня на Ботев в Кърджали

Pan.bg 03 юни 2024 | 08:18 views (1360) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на СКСОВ навечерието на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, в Кърджали се проведе тържествена проверка /заря/. В мероприятието взеха участие военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и Първи ученически гвардейски отряд към Езикова гимназия „Христо Ботев“, гр. Кърджали.

Командващ зарята бе зам.-началникът на щаба на 68-а група „Специални сили“ майор Найден Найденов, а почетният строй на представителните формирования бе приет от командира на СКСО ген.-майор Явор Матеев.

Тържеството започна точно в 21 часа, когато емблематичният градски часовник засвири една от 17-те възрожденски песни, които изпълнява на всеки кръгъл час от 6 до 22 часа.
На мероприятието присъстваха областният управител на област Кърджали Никола Чанев, кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн, командирът на СКСО ген.-майор Явор Матеев, председателят на Общинския съвет на община Кърджали инж. Мухаррем Мухаррем, директорът на ОД на МВР – Кърджали старши комисар Щерьо Милчев, представители на местната власт, образователни институции и стотици родолюбиви жители и гости на града.

„Христо Ботев е мерило за нетленност, за дълг и саможертва. Ботев е спасил цял един народ от горчилката на робската му психика, осветил е пътя ни към национално самоосъзнаване. Делата на предците ни помагат да преосмислим уроците на миналото, да се замислим за жертвите и изкуплението, да се поучим от историята, да се осланяме на разума и да служим на националния идеал със същата отдаденост като предците си“ каза в словото си областният управител.

Под звуците на „Кол славен“, изпълнен от военния духов оркестър на СКСО с диригент стар. лейт. Венцислав Стефанов, всички присъстващи почетоха паметта на Ботев и загиналите герои за свободата и независимостта на България и на община Кърджали с падане на колене и едноминутно мълчание.

Тържествената проверка /заря/ завърши с празнични илюминации.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


С тържествена проверка/заря/ формирования от СКСО и гвардейски ученически блок се включиха в честванията за деня на Ботев в Кърджали

ПРЕДИШНА СНИМКА 4/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка