Специалните сили отбелязаха с различни мероприятия 1 юни -Международния ден на детето (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 03 юни 2024 | 08:08 views (1628) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на СКСОНа 31 май Съвместното командване на специалните операции (СКСО) отвори врати за всички деца, които искаха да се запознаят с военната професия, бойните машини, парашутите, въоръжението и снаряжението на Специалните сили. На децата им се предостави възможност от близо да се запознаят с различни типове оръжие, да поставят парашут на гърба си, да се качат в най-новите бойни машини и да говорят по радиостанции помежду си.

Мероприятията по повод Деня на детето продължиха на 1 и 2 юни на центъра на град Пловдив в Цар Симеоновата градина, където военнослужещи от СКСО, съвместно с Народна Библиотека ,,Иван Вазов"- Пловдив, ОД на МВР-Пловдив, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Пловдив, „Асоциация за социална, здравна и правна помощ” и Клуб за планинско-приложни спортове "АГАРТА" – Пловдив организираха за поредна година Детски фестивал на знанието и движението ,,Пловдив 2024".

На алеята между Библиотеката и ,,Пеещите фонтани" децата и близките им имаха възможност да чуят интересни лекции, да видят и участват в демонстрации, да се ориентират с компас, да влязат в ролята на спасител, пожарникар, полицай, художник, както и да опознаят вертикалния свят на алпинизма. Във Виенския павилион бяха закачени подвесни системи, на които децата можеха да добият представа за управлението на парашута във въздуха, а за всички деца, любители на екстремните спортове, имаше и пункт за скално катерене, в източното подножие на хълм Бунарджика.

Идеята на всички инициативи е да се запознаят децата с естеството на военната професия и да запалят интерес в тях за бъдеща реализация в Българската армия. В рамките на Детския фестивал, целта бе да им се покаже каква е връзката между знанието и движението, как наученото в библиотеките може да бъде практически приложено навън, как да живеят активно, как безопасно да взаимодействат с природата и околната среда, като се придвижват по правилата.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Специалните сили отбелязаха с различни мероприятия 1 юни -Международния ден на детето (ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 2/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка