Специалните сили – шампиони на целия сектор „Сигурност“ на Република България

Pan.bg 30 апр 2024 | 08:18 views (3869) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информаци яна Пресцентъра на СКСО


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

image

Жените от Специалните сили на Българската армия са отново най-добрите стрелци в сектор „Сигурност“ в седмия Турнир по стрелба за жени военнослужещи и служители от Министерство на отбраната, Министерство на вътрешните работи (МВР) и службите за обществен ред и сигурност, който се проведе на 29 април 2024 г., на СУТК „Црънча“. През 2024 г. той се организира и в чест на 6 май - Гергьовден, Ден на храбростта и празник на Българската армия.

За втора поредна година отборът на Съвместното командване на специалните операции (СКСО), в състав младши сержант Ваня Гатева и младши сержант Здравка Бонева, станаха шампиони, а младши сержант Гатева затвърди миналогодишната си победа в индивидуалното класиране и отново стана първа. Сред първите десет, на пето място се класира и редник Даяна Симеонова от втория отбор на СКСО.

На второ и трето място в индивидуалното класиране са състезателки от отборите на Академията на МВР (АМВР) и Национална служба за охрана (НСО). В отборното класиране на второ място е първият отбор на АМВР, а на трето остана отборът на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“.

Съвместното командване на специалните операции бе символичен домакин на седмото издание на състезанието, като в него взеха участие повече от 50 жени в 23 отбора от 15 структури. Министерство на отбраната беше представено от отборите на СКСО, ВВС, ВМС, 61-а Стрямска механизирана бригада и служба „Военна полиция“.

С отбори от страна на МВР участваха Главна дирекция „Национална полиция“, Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, Дирекция „Жандармерия и СОБТ“, Столична дирекция на вътрешните работи, Областните дирекции на МВР – Варна и Стара Загора и Академия на МВР.

Министерство на правосъдието беше представено от отбор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и индивидуален участник от Главна дирекция „Охрана“.

НСО се включи с два отбора и един индивидуален състезател.

Основна цел на турнира е да насърчи повече млади момичета и жени да кандидатстват за служба в системата на Министерството на отбраната, в структурите на МВР и в службите за обществен ред и сигурност.

Постиженията на участниците бяха отличени от командира на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев, който връчи медалите и купите на класиралите се на призовите места в отборното класиране, а старши комисар Теодор Чешмеджиев, директор на Районна дирекция „Гранична полиция“ – Смолян на индивидуалните победителки.

В обръщението си към участниците в турнира, генерал-майор Матеев изрази задоволство от показаните резултати и от спортсменската игра на всички. „Искам да поздравя всички жени с пагони от Българската армия, всички жени-служители на останалите ведомства от структурите за сигурност на Република България за техния огромен професионализъм, за усилията, които полагат да бъдат и добри професионалисти с оръжие в ръка, и добри майки, и добри съпруги“, каза командирът на СКСО.

По традиция, класиралите се на призовите места получиха купи и медали, а традиционните поддръжници на турнира – АйЕсДи България, оръжеен магазин КРЕЗ Армъри, Кристиан оф Рома и Международната полицейска асоциация „ИПА България“ им връчиха предметни награди.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Специалните сили – шампиони на целия сектор „Сигурност“ на Република България

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка