Най-смелите, най-бързите и най-точните жени от сектор „Сигурност“ в България са момичетата от Специалните сили на Българската армия

Pan.bg 16 ное 2023 | 09:07 views (1730) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на СКСОНа 15 ноември 2023 г. в Академията на Министерство на вътрешните работи (МВР) се проведе шестия Турнир по стрелба с пистолет за жени военнослужещи и служители от Министерство на отбраната (МО), МВР и службите за обществен ред и сигурност. Състезанието бе открито от заместник-министъра на МВР Ивелина Дундакова и ректора на Академията старши комисар доц. д-р Иван Видолов.

В надпреварата участваха 24 отбора, състоящи се от по две жени и 7 индивидуални състезателки. Бяха променени вида на упражненията, които традиционно се изпълняваха в предишните издания на турнира, което засили още повече интереса и хъса за победа на участничките.

Министерство на отбраната беше представено от два отбора на Съвместното командване на специалините операции (СКСО), един на Сухопътни войски, пет отбора на Военновъздушните сили, един на Висшето военноморско училище „Н.Й.Вапцаров“ и два на служба „Военна полиция“.

Турнирът протече в два етапа. В първия дамите трябваше да стрелят по спортна мишена, поставена на 20 метра, да презаредят оръжието си и да продължат по мишена №4 (гръдна) на 10 метра разстояние. Второто упражнение бе стрелба по 12 кръга с различен диаметър с 12 боеприпаса на 5 метра разстояние. Целта на двете упражнения е за най-кратко време да се направят най-добри попадения. С тази задача се справи най-добре мл.сержант Ваня Гатева от първия отбор на СКСО, която завоюва първото място в индивидуалното класиране със 193,65 точки, на второ място със 155,50 точки се класира миналогодишната шампионка Изабела Панайотова от ОД на МВР – Варна, а трета остана Людмила Пенева от ОД на МВР – Русе със 140,51 точки. В челната десятка от общо 55 жени, ц.сл. Спаска Павлова от втори отбор на СКСО е на седмо място, а на девето е съотборничката на призьорката – мл.сержант Здравка Бонева.

В отборното класиране в челната тройка са първи отбор на СКСО с 309,64 точки, дирекция „Жандармерия“ с 270,81 точки и ОД на МВР – Русе с 223,49 точки.
Високите постижения на дамите от СКСО, които не за първи път завоюват призовите места в този турнир, показват изключително сериозното и задълбочено ниво на подготовка на всички военнослужещи от Специалните сили на Българската армия.

Турнирът по стрелба с пистолет за жени военнослужещи и служители от МО, МВР и службите за обществен ред и сигурност се е утвърдил през годините като изключително успешен формат за мотивация на жени военнослужещи и служители на силовите министерства и е част от националната стратегия на България за насърчаване равнопоставеността между мъжете и жените.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Най-смелите, най-бързите и най-точните жени от сектор „Сигурност“ в България са момичетата от Специалните сили на Българската армия

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка