ФСБ спря шпионската кампания на японския генерален консул във Владивосток

Pan.bg 27 сеп 2022 | 00:30 views (671) commentaries(0)
img пан.бг







ФСБ спря шпионската кампания на японския генерален консул във Владивосток
© ЦОС ФСБ на Русия
Мотоки Тацунори обявен за персона нон грата

МОСКВА, 26 септември. /ТАСС/. ФСБ на Русия задържа Мотоки Тацунори, консул на генералното консулство на Япония във Владивосток, когато получи информация с ограничено разпространение. Дипломатът е обявен за персона нон грата, съобщи Центърът за връзки с обществеността (CSP) на ФСБ пред ТАСС в понеделник.
ФСБ осуети операцията на украинското военно разузнаване за отвличане на самолет на руските въздушно-космически сили
ФСБ започна разследване след опит на фалшив прокурор да получи достъп до делото на банкерката Миримская
ФСБ спря контрабандата на незаконно добивани въглища от Кузбас за Турция

"Федералната служба за сигурност в Приморския край спря шпионската акция на консула на Генералното консулство на Япония във Владивосток Мотока Тацунори. Японски дипломат беше задържан с престъпление, докато получаваше ограничена информация срещу парично възнаграждение за актуални аспекти на Русия сътрудничество с една от страните от Азиатско-Тихоокеанския регион, влиянието на санкционната политика на Запада върху икономическата ситуация в Приморския край", каза ФСБ.

Разузнавателната служба подчерта, че Мотоки Тацунори е обявен за персона нон грата във връзка с дейности, несъвместими със статута на дипломат, а японската страна е протестирала по дипломатически канали.

Според открити източници Мотоки Тацунори е консул по политическите въпроси. Според международните стандарти дипломатите имат имунитет в страната, в която работят, но могат да бъдат лишени от правото да останат в случай на враждебни действия или нарушаване на закона. Както следва от Виенската конвенция, приемащата държава може по всяко време да уведоми изпращащата държава, че ръководителят на мисията или друг дипломатически служител е персона нон грата и че престоят му в страната е неприемлив.



източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка