Eurosatory 2022 Семейството десантируеми бойни машини Caracal - съвместен продукт на Rheinmetall, Mercedes-Benz и ACS

Pan.bg 14 юни 2022 | 18:19 views (836) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на rheinmetall.com

На Международното изложение за отбранителна техника и технологии Eurosatory 2022 на 14 юни 2022 г се състоя световната премиера на семейството на десантируеми бойни машини Caracal. В партньорство с Mercedes-Benz и ACS (Armored Car Systems), Rheinmetall разработи новото гъвкаво и високомобилно семейство бойни машини с колесна формула 4x4. Тя е адаптирана към изискванията на платформите за десанти и специални операции. Семейството е проектирано по най-високите стандарти на оригиналните производители и бе представена за първи път на по-широк кръг от професионалисти.

Новото семейство колесни бойни машини Caracal е базирано на най-новото шаси на G-клас на Mercedes-Benz. Машините са предназначени за спасителни и специални операции. Caracal се отличава с максимална мобилност, олекотен дизайн и опционално монтируеми защитни елементи за противодействие на балистични заплахи и противопехотни мини. Машината е с 6-цилиндров дизелов двигател Euro III с мощност 249 h. p. и дава на автомобила с тегло 4900 kg максимална скорост от 140 km/h. Компактният дизайн на Caracal дава възможност машината да е аеромобилна - ще могат да бъдат превозвани до 2 броя в товарния отсек на транспортен хеликоптер CH-47F Chinook/CH-53K King Stallion, като има и възможност за транспорт като подвесен товар.

Благодарение на уникалния си модулен дизайн и два варианта на междуосието, Caracal може да се използва в различни роли в аеромобилните операции. Това включва транспорт на бойни формирования, като полева линейка или като платформа за транспорт на припаси.

В традициите на новия фирмен подход на Rheinmetall за максимално къс срок между представянето на една машина и началото на серийното й производство, вече реализиран при верижната БМП KF41 Lynx и ОБТ KF51 Panther, Caracal ще бъде готова за пълномащабно производство още през 2023 г. Rheinmetall предлага интегрирана логистична поддръжка на жизнения цикъл за период от над 20 години.

Eurosatory 2022 се провежда в Париж от 13 до 17 юни 2022 г. Под мотото Move – Sense – Strike („Движи се – усети – удари“) на открит щанд F241-240 с изложбена площ от около 3000 квадратни метра пред Палата 6, Rheinmetall представя своята обширна гама от отбранителни продукти и дейности. Това е най-голямото присъствието на Rheinmetall досега на Eurosatory. Акцентът е върху разузнавателните способности, мрежовостта, мобилността, оцеляването и леталността на бойните полета на бъдещето.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка