НА 17 И 18 ОКТОМВРИ СКСО И СБП ЩЕ ОТБЕЛЕЖАТ ДЕНЯТ НА ВОЕННИЯ ПАРАШУТИСТ С РАЗЛИЧНИ ПРОЯВИ (ПРОГРАМАТА)

Pan.bg 13 окт 2021 | 08:33 views (1706) commentaries(0)
img
ЗА УЧАСТИЕ В ТЪРЖЕСТВЕНО ЧЕСТВАНЕ НА „ 18-ти ОКТОМВРИ – ДЕН НА ПАРАШУТИСТА ОТ БА” И 78 –ТА ГОДИШНИНА ОТ ПЪРВИЯ БОЕН ДЕН НА ПАРАШУТНАТА ДРУЖИНА – ПЪРВОТО ПАРАШУТНО ПОДЕЛЕНИЕ НА БА

УВАЖАЕМИ ПАРАШУТИСТИ,
Националното ръководство на „Съюза на българските парашутисти” има честа и удоволствието да покани всички свои членове и симпатизанти (всички парашутисти и други военнослужещи настоящи и бивши и цивилни служили и работили в парашутни поделения на БА и МВР, както и изпълнявалите парашутни скокове в Спортни клубове и бившите Аероклубове) да вземат участие в тържественото честване на „18-ти октомври – Ден на парашутиста от БА” и 78 -та годишнина от Първият боен ден на Парашутната дружина = Първото парашутно поделение на БА.

ЧЕСТВАНЕТО НА ПРАЗНИКА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПО СЛЕДНАТА ПРОГРАМА НА СКСО и НР на „СБП”:
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


1. На 17.10. 2021г. в гр. Пловдив - в района на Съвместното Командване на Специалните операции (СКСО) на ул. „Ген. Радко Димитриев” No-2:
-До 10.20 - Пристигане на официалните лица;
-10.30 - 10.40 - Церемония по посрещане на официалния гост;
- 10.40 - 11.30 - Тържествена церемония по случай деня на Военния парашутист и полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи;
-11.30 - 12.00 Благодарствен молебен и поднасяне на венци и цветя пред параклиса „Св.Йоан Рилски Чудотворец“ в района на СКСО.
2. На 18.10. 2021г. в гр. София:
-10.30 - 11.00 Военен ритуал и заупокойна молитва на Алеята на парашутиста в Централни Софийски гробища;
-12.30 - 13.00 Тържествен военен ритуал пред паметната плоча на загиналите парашутисти на площад „Народно събрание”.

3. На 18-ти октомври – ПО ИНИЦИАТИВА НА НР на „СБП”- Празнична вечеря от 19.00 ч. до 23 00ч. в р-т „Белите брези” в гр Пловдив, на ул „Скопие”-23 – СВОБОДНА КОНСУМАЦИЯ (ПО ИЗБОР НА УЧАСТНИЦИТЕ)
В Празничната вечеря могат да участват всички парашутисти (офицери, сержанти, войници и граждански лица) служещи и служили (работили) в парашутни поделения на БА, МВР и Спортни клубове (бивши аероклубове) от всички населени места в Република България.
Поради постоянно променящата се епидемиологична обстановка, записвания за куверт за празничната вечеря няма да се правят, който желае може, да се яви направо в ресторанта и да си поръча на свободна консумация.

Председател на НР на „СБП”
о.з. полк. Сирмо СирмовНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


НА 17 И 18 ОКТОМВРИ СКСО И СБП ЩЕ ОТБЕЛЕЖАТ ДЕНЯТ НА ВОЕННИЯ ПАРАШУТИСТ С РАЗЛИЧНИ ПРОЯВИ (ПРОГРАМАТА)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка