Нов учебно-тренировъчен комплекс на Специалните сили. Част 3 - Инфилтрация, евакуация и MEDEVAC с авиацията (ГОЛЯМА АВИАЦИОННА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 18 мар 2021 | 21:38 views (5318) commentaries(0)
img
Автор и снимки: хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg

В днешния показ пред ВИП гостите на полигон Црънча, след церемонията за новия учебно-тренировъчен комплекс на Специалните сили, бяха демонстрирани различни способи за стоварване на групи от СКСО.

В един от епизодите вертолет AS532AL Cougar (б. н. 701) от 24-а авиобаза Крумово стовари тактически десант от бойци от Специалните сили. Той влетя на пределно малка височина, кацна за 2-3 минути, Специалните части напуснаха скоростно машината и заеха позици. Хеликоптерът отлетя, охраняван от въздуха от щурмови Ми-24В (б. н. 142), също от 24-та авиобаза-Крумово.

В следващия епизод AS532AL Cougar (б. н. 701) демонстрира евакуация на ранен боец. Интересното в случая бе това, че той бе изнесен със специално разработени колани от СКСО. Те позволяват леко ранени в крайниците бойци да бъдат евакуирани само от един спасител, който при това запазва способност да води бойни действия. На земята се разстилат специални колани, раненият се поставя в тях като в сбруя, евакуиращия ляга върху него, намества раменните ремъци и го вдига на гръб.
Наскоро подобна система бе приета в Специалните части на Израел, но от СКСО потвърждават, че българският варинат е по-добър.

AS532AL Cougar (б. н. 701) отново влетя на пределно малка височина, кацна сред облак прах, ранения бе качен на борда и вертолетът отново отлетя на пределно малка височина, охраняван от въздуха от щурмови Ми-24В (б. н. 142).

В третия епизод AS532AL Cougar (б. н. 701) влетя, кацна и евакуира тактическdта група.

В програмата бе предвидeн скок на бойци от СКСО от борда на военнотранспортен самолет C-27J Spartan (б. н. 071). Самолетът навреме навлезе в предвидената дроп-зона, но силният вятър и променливото мартенско време не позволиха това да се осъществи.
За сметка на това C-27J Spartan остана още известно време в зоната и демонстрира полети на пределно малка височина, подхождайки от гънките на Родопите.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Нов учебно-тренировъчен комплекс на Специалните сили. Част 3 - Инфилтрация, евакуация и MEDEVAC с авиацията (ГОЛЯМА АВИАЦИОННА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/18 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка