Нов учебно-тренировъчен комплекс на Специалните сили. Част 2 - Новите сгради и съоръжения (СПЕЦИАЛНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 18 мар 2021 | 19:52 views (8086) commentaries(0)
img
Автор: хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
снимки автораСлед прерязването на трикольорната лента, гостите на церемонията за откриването на новия учебно-тренировъчен комплекс на Специалните сили на полигон Црънча разгледаха новопостроените сгради. Те са 3 - учебен корпус, битов корпус и столова.

Като цяло проектът е на стойност над 6 млн. лв. Изпълнител е "Техно енерджи"-София. Освен трите сгради има изградени автономна парова централа, която захранва всички сгради. Тя е автоматизирана, с компютърно управление и е проектирана така че да може да се изключват крилата които не се ползват в момента.

Има и резервен резервоар за 200 m3, който ще служи при спиране на централното водоподаване и за борба с пожари; и модерна пречиствателна станция, отговаряща на всички екологични изисквания.

В учебният корпус има голяма зала за брифинги за 100 човека, и три учебни зали за по 30 човека, заедно с всички необходими сервизни помещения.

В битовия корпус има места за 250 души в стаи с 4, 3, 2 и 1 легла. Всички, освен първия тип, е са с собствени санитрани възли. Помещенията са достатъчни за разквартируване на една група Специални сили. В сградата има перално помещение, медицински център, фитнес зала, а оборудването гарантира отлични условия за отмора и възстановяване.

Столовата е за едновременно хранене на 250 души. Изцяло са оборудвани със съвременни машини и съоръжения за приемане, съхранение и приготвяне на хранителни продукти, хладилни помещения и миялни. Има осигурени нужните санитарни възли и умивалници.

Извършена е вертикалната планировка на новия район. Готов е плаца за строева подготовка.

По думите на ген.-майор Явор Матеев вече е проектирано изграждането на параклис "Св. Георги Победоносец", за който е осигурено финансиране.

В зоната за обучение и тренировки изцяло е реновирана вишката за управление на мишенното поле, модернизирани са центровете за обучение. По тях предстои да се извършат още дейности и да се монтира допълнително оборудване.

"Със собствени сили и средства сме изградили нова тренировъчна сграда от контейнери. Тя е раздвижена, с апартаменти, стаи, коридори, стълбища, балкони, площадка за спускане на рапел и от вертолет. Тя е предназначена за обучение и тренировки на тактики, процедури и похвати на формированията на СКСО за обезвреждане на терористи и вражески бойци" заяви ген.-майор Явор Матеев и допълни: "Изградихме е и нов, четвърти център, т.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
нар. "бъбрек" за стрелба на къси разстояния. Той ще ни помогне много".

В памет на днешната церемония министъра на отбраната Красимир Каракачанов, Началника на отбраната адм. Емил Ефтимов, председателя на Комисията по отбрана о. з. ген. Константин Попов, постоянният секретар по отбраната Антон Ластарджиев и командира на СКСО ген.-майор Явор Матеев засадиха 5 туи.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Нов учебно-тренировъчен комплекс на Специалните сили. Част 2 - Новите сгради и съоръжения (СПЕЦИАЛНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/16 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка