Военнослужещ от „Тихина“ спечели приза за „Старшина на годината“ на списание „Океан“

Pan.bg 17 дек 2020 | 08:48 views (950) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: flightzone.bg,Зорница Буковска

Старшина II степен Пламен Пенев от военно формирование 22580, по-известно като „Тихина“, получи наградата за „Старшина на 2020 година“ на списание „Океан“. Традиционните годишни награди на националното морско издание бяха връчени днес, 16 декември в Щаба на Военноморските сили (ВМС) за 19 пореден път при спазване на всички противоепидемични мерки във връзка с COVID-19.

Останалите номинации бяха за най-добър корабен екипаж, офицер, матрос и цивилен служител от ВМС, съобщиха от Щаба. Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов коментира:

„Въпреки многото трудности – борбата с COVID 19 и стремежа да запазим екипажите и личния състав здрави и боеспособни за да изпълняват задълженията си, въпреки другите препятствия от различен характер – 2020 година беше успешна за ВМС. Успяхме да участваме във всички планирани учения, във всички операции и флотът достойно представи Въоръжените сили на България и държавата като цяло навсякъде, където участва. Тази година успяхме да направим повече дни на море. Най важното събитие за флота е подписването на договор за придобиване на два многофункционални модулни патрулни кораби, защото това е нашето бъдеще и ние вървим напред. Знакови събития като първата след 18 години ракетната стрелба с подвижния бреговия ракетен комплекс „Рубеж“, националното с международно участие учение „Бриз“, което поради пандемията се наложи да пранираме изцяло „on line“ – нещо което не беше правено досега, придобиването на двата минни ловци и буксира „Мизар“, са част от нещата белязали тази година. Най-ценния капитал на флота са хората. Всичко това нямаше да се случи, ако не бяха те – офицерите, старшините, матросите и цивилните служители от Военноморските сили, ако не беше техният всеотдаен труд, въпреки трудностите и несгодите, за което им благодаря.“

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка