Първо изстрелване на ПТУР MMP от машина на Специалните сили Sabre

Pan.bg 14 дек 2020 | 19:30 views (1676) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на mbda.com

MBDA осъществи първото изстрелване на противотанкова управляема ракета MMP от бойна машина за Специалните сили ARQUUS Sabre, като част от полеви изпитания с реални стрелби, осъществена с подкрепата на френската армия и на Direction Générale de l’Armement (DGA - Френска агенция за въоръжение и техника).

Пускът бе осъществен във военния лагер Канджуерс в южната част на Франция, като бе използван режим „заключване преди изстрелване“ срещу танк на 3500 метра, с бързо превключване в режим „стреляй и забрави“, което прави бойната машина напълно мобилна след пуска.

За пореден път ПТУР MMP демонстрира точността на захвата на целта и качеството на своята система за насочване чрез постигане на директно попадение, без намесата на оператора.

В допълнение към този пуск бяха симулирани множество ангажименти срещу неподвижни или подвижни цели, като превозното средство се движеше около полигона, като по този начин премина към следващ етап в потвърждаването на ергономичните, тактическите и нивата на безопасност.

По време на дебрифинга мерачът от френската армия бе много ентусиазиран: „Пусковата установка е безопасна, нейната ергономичност улеснява прицелването, а ракетата е изстреляна без никакъв проблем за артилериста в СТЕЛТ режим, както винаги“.

MMP е първата ракета от 5-то поколение, проверена в бойни условия. Тя е на въоръжение във френската армия от две години. Гъвкава и универсална, тя е тестван в битки и е разположен в различни военни театри по света (пустиня, тропически, планински и арктически райони). ПТУР ММР е ценен актив за Специалните сили, действащи на дълги разстояния, MMP дава възможност за снабдяване на боеприпаси по въздуха.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

General Dynamics European Land Systems

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка