Rheinmetall ще доставя за Силите за специални операции на Bundeswehr-а нова бойна каска по рамков договор

Pan.bg 11 дек 2020 | 18:34 views (1502) commentaries(3)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
rheinmetall.com

Rheinmetall и нейния стратегически партньор, производителят на каски от Северна Америка Galvion, спечелиха поръчка за снабдяване на германския Бундесвер с усъвършенствна нова бойна каска. Сключен през ноември 2020 г., рамковият договор предвижда доставка на до 20 000 каски, по-конкретно „Бойна каска, Iпециални сили, тежка“. Първото конкретен договор за 5000 каски бе подписан през ноември 2020 г. Доставката ще се извършва от Rheinmetall Soldier Electronics в Stockach (Германия), звеното на групата за лазерни светлинни модули, компания със силни връзки в сектора на индивидиулните системи за войника.

Рамковият договор ще действа до 2025 г. с възможност за двугодишно продължаване. Общата потенциална стойност на поръчката е в долния двуцифрен диапазон на милиони евро. Новите бойни каски предлагат подобрена защита и са по-удобни за носене - особено шумофоните (устройствата за защита на слуха) и за уредите за нощно виждане, които се регулират от нивото шума/светлината.

Новата бойна каска значително повишават бойната ефективност на войските задействани в операции от пехотен тип. Освен всичко друго, шлемовете са предназначени за Силите за специални операции и сили от тип "Рейнджър". Обмисля се и тяхното използване в частите, които ще оглавят Силите на НАТО с много висока степен на готовност (VJTF), чието ротационно командване се поема от Германия през 2023 г.

По отношение на стратегията, този рамков договор позволява на Rheinmetall да се конкурира и за други потенциални мащабни поръчки в областта на тактическата защита на главата на войника.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Обектив 15 дек 2020, 08:18
   
  6
   
  2

  На нас такива не ни требват! Ние ще си носим тенджерите от Балканската война а който не ги ще да си купува за собствена сметка каска за еърсофт.

 2. #2
  незнайният воин 16 дек 2020, 16:26
   
  6
   
  1

  Не дай си боже да поръчам такива каски за силите за специални операции - то ще е едно реване колко струват, то ще е едно плюене как е по-добре да се вдигнат заплатите на военните, абе... не ни трябват!

 3. #3
  volxov5 17 дек 2020, 20:46
   
  1
   
  5

  Тия ,да не скачат с главите надолу и без парашути????

  Май им трябват за тез бронирани машини/самолети,въртолети/,да не получат някоя джонга по главата,когато влизат или се возят

  p.s

  Моята каска е такава

  https://www.kasksafety.cz/barva/pracovni-bezpecnostni-prilba-kask-plasma-hi-viz-cerna-34.html

  А дрехите ми са от тука

  https://www.engelbert-strauss.de/#!start

  или

  https://www.engelbert-strauss.cz/#!start/sets....

  p.s.1

  Ако не можете,да си ги купувате,за Какво ходите по мисии????

Напиши коментар

Задължителни полета*

General Dynamics European Land Systems

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка