НАЙ-НОВИЯТ ФИЛМ ЗА СЪВМЕСТНОТО КОМАНДВАНЕ ЗА СПЕЦИАЛНИ ОПЕРАЦИИ - "ВИНАГИ ГОТОВИ"! ТАМ, КЪДЕТО ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ! (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 08 дек 2020 | 22:06 views (2656) commentaries(3)
img
Гледайте тук най-новият филм на колежката от Информационния център на МО - "Винаги готови"!
Едно прекрасно видео за военнослужещите от СКСО.

КАКВО Е СКСО? ГЕНЕРАЛ ЯВОР МАТЕЕВ ОБЯСНЯВА:

Резултатът бе отделянето от Сухопътните войски преди 3,5 години на 68-а бригада „Специални сили“ като самостоятелно формирование и през 2019 г. бе създадено Съвместното командване за специални операции (СКСО). Подчертавам - съвместно командване, което означава, че военновъздушни, сухопътни и военноморски елементи на Специалните операции действат под съвместно и единно командване. То е с изключително големи задължения и изключително сложни задачи за изпълнение в целия спектър на специални операции на стратегическо и оперативно ниво. Това води и до промяна в организационното изграждане на Силите за специални операции, изразено дори в цифри. Така процедирахме, че се развиха основно нашите бойни формирования. Щабът на СКСО се създаде основно на база щаба на 68-а бригада „Специални сили“ и на някои други усиления, с минимално увеличение на щатовете. Огромното увеличение на щатовете е в бойните ни формирования (групите „Специални сили“) в Учебния център, в двата новосъздадени батальона – щабния и този за логистично осигуряване. Организационното развитие на Силите за специални операции е на база на взетите преди 1 - 1,5 години на Съвет по отбрана решения, промените в ЗОВС и в актове на Министерския съвет и в поднормативни актове на МО. В „План за развитие на Въоръжените сили 2026“ ние не излизаме от тези параметри. Не е тайна, казаха го и министър-председателят, и министърът на отбраната при връчването на бойното знаме преди няколко дни, от 1 януари 2021 г. предстои да се сформира още една група „Специални сили“ в гарнизон София. Това е една много отговорна и амбициозна задача, да създадеш ново формирование, и то Специални сили. СКСО ще хвърли много усилия това да стане реалност и се надяваме да изпълним успешно поставената задача. Ще продължи в същото време и организационното развитие и израстване на съществуващите формирования и структури, за които говорих. Пак повтарям - не на щаба, а на бойните и поддържащите формирования. Дай боже, с планираната модернизация и планираните ресурси по План 2032, дано икономиката да работи и да осигурява предвидените 2% от БВП за отбрана, в края на този период Българската армия да се гордее със своите
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > > Сили за специални операции, които да са на нивото на най-добрите стандарти в НАТО и в света.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


НАЙ-НОВИЯТ ФИЛМ ЗА СЪВМЕСТНОТО КОМАНДВАНЕ ЗА СПЕЦИАЛНИ ОПЕРАЦИИ - "ВИНАГИ ГОТОВИ"! ТАМ, КЪДЕТО ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ! (ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/10 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  volxov5 10 дек 2020, 22:09
   
  3
   
  0

  33,45 мин.

  Много дълъг филм.

  Малко по кратичко,като напр. с клипчета 2. #2
  Марин 16 дек 2020, 23:33
   
  0
   
  0

  Димитровски пионери, за делото на социализма, за щастието на нашата Родина бъдете готови. ВИНАГИ ГОТОВИ!

 3. #3
  volxov5 21 дек 2020, 21:29
   
  0
   
  0

  Малко просто или постно,,,Но америка yes

Напиши коментар

Задължителни полета*

General Dynamics European Land Systems

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка