Министърът на отбраната Атанас Запрянов награди старши треньора на националния отбор по футбол и на ПФК „Черно море“

Pan.bg 02 юни 2024 | 08:25 views (499) commentaries(0)
img Министърът на отбраната Атанас Запрянов награди старши треньора на националния отбор по футбол и на ПФК „Черно море“ Илиан Илиев за доказан професионализъм, постигнати високи резултати в областта на футбола и изключителни заслуги, свързани със спортната кариера.

„Българската футболна общественост очаква от старши треньора да издигне нивото на българския футбол, да класира българския отбор напред в състезанията на европейско и световно ниво. От министъра на отбраната българската общественост очаква да развива и изгражда модерна българска армия, която да бъде конкурент на армиите в Европа и в света. Това е едно много голямо предизвикателство“, каза министър Запрянов по време на церемонията по награждаване, която се проведе днес, 31 май. Той допълни, че през тази година ПФК „Черно море“ постигна резултати, които футболната общественост във Варна чакаше дълги години, което е важно и от гледна точка на конкуренцията в националния шампионат.

„Убеден съм, че и след 35 години, когато чуете „старши матрос Илиев“, нещо трепва във Вас“, обърна се към наградения треньор началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, като уточни, че Илиан Илиев е служил три години в редовете на Военноморските сили - от 1986 до 1989 г., във Военноморска база - Варна, трети дивизион миночистачни кораби. „Службата в Българската армия учи на постоянство, отдаденост и лоялност, които са толкова нужни и в спорта. Убеден съм, че годините, които той е прекарал във ВМС на Република България, са изградили в него характер и качества, които са приложими в сегашната му дейност и в голяма степен допринасят за неговите успехи“, заяви адмирал Ефтимов.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Той посочи, че спортната дейност в Българската армия е основна форма на поддържане на физическата подготовка на българските военнослужещи и подпомага изпълнението на колективните задачи. Ето защо изтъкнат спортист като Илиан Илиев е пример за подражание на много военнослужещи от редиците на Българската армия и членове на спортни клубове към Министерството на отбраната. Като председател на Националната военна спортна федерация адмирал Ефтимов изказа благодарност към ПФК „Черно море“ за това, че подпомага спортната дейност в Българската армия и през тази година е предоставил спортна си база за провеждането на Държавното военно първенство по лека атлетика.

Илиан Илиев благодари за наградата, като отбеляза, че тя е за всички хора, с които работи в ПФК „Черно море“ и в националния отбор. Той бе категоричен, че ако не беше минал през Българската армия, не би постигнал тези резултати като футболист и изрази специална благодарност към Военноморска база – Варна за това, че службата му в нея го е научила на дисциплина и отговорност, които му помагат както в професията, така и в личния живот.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Министърът на отбраната Атанас Запрянов награди старши треньора на националния отбор по футбол и на ПФК „Черно море“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка