Плуват благотворително в подкрепа на Харков на маратона Галата - Варна

Pan.bg 24 юли 2022 | 08:29 views (584) commentaries(0)
img Благотворителна инициатива "Плуване с кауза за Украйна" по време на плувния маратон Галата - Варна организира фондация "Дордрехт - Варна".

Нидерландският град Дордрехт и украинският Харков, за който е предназначена финансовата помощ, са побратимени с морската столица.

Според организаторите тази подкрепа може да бъде да изразена по 3 различни начина – с участие в плувния маратон, чрез спонсориране на плувец, който е съгласен да се състезава в помощ за Украйна, или чрез превеждане на средства, без да се обвързват дарението с маратона - чрез сайта https://whydonate.nl/fundraising/swimming-for-ukraine-kharkiv, където трябва да използват бутона Donate, съобщиха от пресслужбата на маратона.

Желаещите да се включат в благотворителната инициатива могат да изпратят имейл на info@dordrechtvarna.nl или mdonkova@varna.bg (Мирела Донкова – главен експерт в отдел „Протокол и международно сътрудничество" в Община Варна).

Инициативата "Плуване с кауза за Украйна" бе проведена в Дордрехт на 4-ти юли, когато бяха събрани над 3 800 евро. Парите, дарени от варненци, ще бъдат добавени към вече събраните средства.

С тях ще бъдат закупени и изпратени медицински консумативи за гражданите на Харков.

/www.varna.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка