Община Русе ще кандидатства за обновяване на гребната база в Лесопарк „Липник“

Pan.bg 25 мар 2022 | 21:12 views (3951) commentaries(0)
img Pan.bg

Вчера, 24 март общинските съветници приеха предложението на кмета Пенчо Милков общината да кандидатства за финансиране пред Министерството на младежта и спорта за обновяване на гребната база в Лесопарк „Липник“.

В проекта е заложено укрепването на 2 хангара (където се съхраняват тренировъчните и състезателни лодки по кану-каяк), както и обновяването на санитарните възли.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Това ще бъде първият етап от реновирането на района, като след това ще се изградят навес, ограда, допълнително осветление и видеонаблюдение.

Строително-ремонтните дейности се налагат, тъй като базата е с висок интензитет на посещаемост и много амортизирана.

В нея тренират трите русенски спортни клуба: спортен клуб Кану-Каяк „Локомотив“, спортен клуб по корабомоделен спорт „змс Иван Маринов“ и спортен клуб „Триатлон – Далян.

Наред с това на Община Русе ѝ предстои да бъде домакин на Световното първенство по драконови лодки през 2025 г. и да проведе Световна купа по кану-каяк-маратон през 2024 г., като събитията ще се състоят именно на езерото в Лесопарк „Липник“.

Попълвайки формуляра за кандидатстване към Международната федерация по кану-каяк, общинското ръководство поема ангажимент за обновяването на спортните съоръжения, подготовка на водното трасе и облагородяването на инфраструктурата, така че да отговарят на техническите характеристики на Федерацията за домакинство от световен ранг.

Помощта от Министерството следва да се отпусне съгласно Наредба № 4 от 2019 г. за финансиране изграждането и обновяването на спортни обекти - държавна и общинска собственост, и няма да изисква съфинансиране от страна на Общината.

/www.obshtinaruse.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Община Русе ще кандидатства за обновяване на гребната база в Лесопарк „Липник“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка