МВР бе домакин на среща с представители на ХОРЕКА бизнеса

Pan.bg 22 юни 2024 | 07:32 views (282) commentaries(0)
img Подобряване на процедурите за достъп до трудовия пазар на граждани на трети страни в България бе акцент в дискусията

Pan.bg

По инициатива на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов на 20 юни т.г. ведомството бе домакин на среща, в която се включиха експерти от Дирекция „Миграция“ в МВР, Министерството на външните работи, Държавната агенция „Национална сигурност“, Агенцията по заетостта и Министерството на туризма. Заедно с представители на ХОРЕКА бизнеса бе обсъдено подобряване на процедурите за достъп до трудовия пазар на граждани на трети страни в България.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В рамките на дискусията бяха откроени краткосрочните мерки, които ангажираните институции вече прилагат в ежедневната си дейност. Участниците в срещата се обединиха около необходимостта от предприемането и на допълнителни стъпки за постигане на по-оперативна процедура с оглед преодоляване на проблемите, свързани с липсата на персонал, пред които представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес се изправят. Отчетено бе, че ангажираността и на държавния сектор, и на бранша за оптимизиране на процеса е стабилна основа за намиране на добри решения и своевременното им прилагане.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


МВР бе домакин на среща с представители на ХОРЕКА бизнеса

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка