ГДБОП бе домакин на международна среща за защита на интелектуалната собственост

Pan.bg 02 юни 2024 | 08:00 views (283) commentaries(0)
img Pan.bg

Международна среща на Мрежата на звената в Европейския съюз за разследвания на престъпления срещу интелектуалната собственост се проведе в София. Домакин на събитието, което събра в страната ни водещи представители от всички държави-членки на ЕС, Европейската служба за интелектуална собственост, ЕВРОПОЛ, както и трети страни, бе Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“.

Бързият напредък на технологиите, размиват националните граници. Ето защо е важно националните структури да работят заедно, да обменят и споделят добри практики и да разработват ефективни стратегии за борба с нелегалните платформи в киберпространството, подчерта в своето изложение пред делегатите във форума старши комисар Владимир Димитров, директор на Дирекция „Киберпрестъпност“ при ГДБОП. В контекста на предстоящите спортни събития това лято – UEFA EURO 2024, Олимпиадата и Параолимпийските игри, се очаква скок в броя на нелегалните стрийминг платформи. Една от задачите, които стоят пред дирекцията в следващите месеци, е да се работи в защита правата на интелектуална собственост на гражданите на ЕС. За целта е разработен план за международна операция за борба срещу незаконните услуги за доставяне до потребителя на спортни събития и авторски материали, обект на права върху интелектуалната собственост, в сътрудничество с всички правоприлагащи агенции, EUROPOL, EUIPO и носителите на права, допълни още старши комисар Димитров.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Мрежата на звената в Европейския съюз за разследвания на престъпления срещу интелектуалната собственост е създадена през 2020 г. от ЕВРОПОЛ. Целта е да събере в рамките на един форум точки за контакт от различните държави, които работят по линия на защита на интелектуална собственост. ГДБОП е с водеща роля в Европейската мултидисциплинарна платформа за противодействие на престъпните заплахи (EMPACT) в областта на интелектуалната собственост, фалшиви стоки и валута.

www.mvr.bg

" alt="image" border="0" />

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГДБОП бе домакин на международна среща за защита на интелектуалната собственост

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка