Полицаи от РУ- Крумовград гостуваха на деца в начални и основни училища в общината

Pan.bg 28 фев 2024 | 15:15 views (421) commentaries(0)
img Pan.bg

Учениците от 10 основни и начални училища в община Крумовград в селата Подрумче, Токачка, Луличка, Звънарка, Странджево, Поточница, Горна Кула, Аврен, Егрек и Гулийка бяха обхванати в различни формати за да получат знания, свързани с личната безопасност, с агресията в училищна среда, с опасността и вредата от употребата на наркотични вещества. Те научиха и как безопасно да използват интернет.

Актуалните теми бяха изведени от инспектора от Детска педагогическа стая в РУ-Крумовград Александър Славов в рамките на самостоятелни форми на обучение през месец февруари.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Паралелно с това бяха организирани и срещи с ръководството, учителите и служителите в училищата, на които униформените ги запознаха с предприетите действия за сигурността в районите на учебните заведения и в близост до тях.

С цел ефективно противодействие на разпространението на наркотични вещества, те обясниха, че вниманието е фокусирано върху наблюдението на лица и автомобили със съмнително поведение в районите на учебните заведения. Акцент бе поставен и върху своевременното подаване на сигнали към полицията.

През месец март са планирани срещи и дискусии в най-големите училища на територията община Крумовград - СУ „Васил Левски“ и ПГ по транспорт „Христо Смирненски“. Учениците ще могат да проследят и превантивни филми на тема: „Вредните последици от употребата на наркотични и упойващи вещества и техните аналози“.

/www.mvr.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Полицаи от РУ- Крумовград гостуваха на деца в начални и основни училища в общината

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка