Министър Калин Стоянов с отличие от БАН

Pan.bg 25 фев 2024 | 09:41 views (557) commentaries(0)
img Pan.bg

На 23 февруари т.г. министърът на вътрешните работи Калин Стоянов получи почетен плакет и грамота за високия принос на МВР в развитието на квантовите технологии и комуникационния суверенитет на Република България.

Отличието връчи професор Август Иванов, директор на Института по роботика на БАН, в рамките на посещение на Националния център за квантова комуникация, интелигентни системи за сигурност и управление на риска - КВАЗАР.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

„Квантовата комуникация е първата по рода си технология, която ще гарантира пълна защита на информацията в сферата на киберсигурността“, отбеляза министър Стоянов.

Център Квазар към Института по роботика на БАН ръководи изпълнението на Националния план на България за изграждане на квантово-комуникационна мрежа в страната ни, който се реализира под координацията на Европейската комисия, в съответствие с единната европейска инициатива EuroQCI.

Сред официалните гости на събитието бяха академик Юлиан Ревалски, Председател на Българската академия на науките, академик Чавдар Руменин, ръководител на Център за компетентност КВАЗАР, доцент Лъчезар Георгиев - ръководител на Националния план на България за изграждане на квантово-комуникационна мрежа и заместник-директор на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на БАН, както и представители на научната общност и водещи експерти в сферата на киберсигурността.

www.mvr.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Министър Калин Стоянов с отличие от БАН

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка