Трима души, загубили се в планината, са спасени при съвместни действия на полицаи и горски служители, със съдействието на община Сърница ​

Pan.bg 30 ное 2023 | 07:10 views (312) commentaries(0)
img Pan.bg

На 27 ноември т.г., около 21.00 часа, в ОДМВР - Пазарджик постъпил тревожен сигнал от трима души, пътували с лек автомобил.

Според първоначалната информация плевенчаните - мъж и две жени, предприели пътуване от Велинград към Гоце Делчев, но се заблудили и тръгнали по пътя за Сърница, а от там навигацията ги отвела по най-прекия път до Гоце Делчев, който преминава през землището на село Побит камък.

Този път при зимни условия обаче е труден за преминаване дори с високопроходими автомобили.

Тримата стигнали до местността „Ранджа“ и там закъсали. Докато правели опит да извадят автомобила от преспите, спукали гума, а мястото било без обхват на мобилните телефони.

Тогава тримата тръгнали пеш и се качили на близкото било, откъдето успели да подадат сигнал за случващото се на телефона за спешни повиквания - 112. Незабавно бил сформиран екип от служители на полицейския участък в Сърница, уведомен бил кметът на общината и установена връзка с директора на Държавното горско стопанство „Селище“.

За много кратко време били сформирани няколко екипа за издирване, в които се включили дългогодишни и опитни лесничеи и полицейски служители, които познават отлично района.

Трябвало да се действа бързо, защото било тъмно, температурата бързо падала, единият от загубилите се бил със сериозно заболяване, а наскоро в района на местността били забелязани мечки, вълци и чакали.

Благодарение на екипната и професионална работа, както и на данните, които успели да получат за местонахождението на загубилите си, скоро те били локализирани и открити. Оказано им е съдействие за настаняване в хотел, докато приключи нощта.

От полицията припомнят да не се предприемат рискови пътувания особено през зимата в непознати планински местности, автомобилите да са технически изправни и с достатъчно гориво, а мобилните телефони - заредени.

/www.mvr.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка