Снимки: Академията на МВР откри новата учебна година

Pan.bg 03 окт 2023 | 10:25 views (1171) commentaries(0)
img Pan.bg

На тържествената церемония във висшето учебно заведение на МВР присъстваха зам.-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин, зам.-главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, директори на главни и специализирани дирекции на ведомството.

В обръщението си към курсантите зам.-министър Ценкин ги призова да използват любознателността, порива и амбицията на своята младост, за да преодоляват предизвикателства, да откриват и доказват собствените сили и възможности.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

"Превърнете принципите за отговорност, лоялност и дълг към държавата в свое вътрешно убеждение, което да следвате през целия си професионален път".

Заместник главният секретар благодари на преподавателския състав за отговорността, с която работят в изграждането на бъдещите служители на МВР.

"Благодарение на Вас курсантите получават необходимите теоретични и практически умения, формират своя характер и мотивация за изпълнение на отговорната си мисия за обществена справедливост, законност и ред", посочи в словото си главен комисар Димитър Кангалджиев.

Той пожела на курсантите да вярват в себе си и в пътя, който са избрали.

"Днес Академията на МВР е притегателен образователен център с висок престиж и достойно място сред най-добрите учебни заведения. Тези успехи са плод на дългогодишните усилия на състава на нашия университет" - подчерта ректорът на университета ст. комисар доц. д-р Иван Видолов. В нашата отговорна мисия ние разчитаме и на подкрепата на ръководството на министерството за модернизиране и оптимизация на университета, добави ректорът.

Той пожела на настоящите и новоприети курсанти успешна учебна година и им благодари за избора да се посветят на трудните професии на полицая и пожарникаря. Курсант Ирена Димитрова направи кратко обръщение от името на първокурсниците.

През настоящата учебна 2023 – 2024 година във факултети „Полиция“ и „Пожарна безопасност и защита на населението“ са приети общо 170 курсанти.

Други 335 студенти ще учат за бакалавърска и магистърска степен.

/www.mvr.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Снимки: Академията на МВР откри новата учебна година

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка