МВнР с предупреждение за пътувания до тези страни

Pan.bg 13 мар 2020 | 14:28 views (623) commentaries(0)
img vesti.bg

Ведомството призова българските граждани да се въздържат от пътувания зад граница дори и в страни, където към момента има ниско разпространение на болестта, освен в случаи на крайна необходимост


В ъв връзка с разпространението на болестта COVID-19 в световен мащаб и обявената от Световната здравна организация пандемия Министерството на външните работи повиши индекса на риск при пътуване за няколко държави.

С най-високо ниво на риск

– 5-то са Иран и Китай, което означава предупреждение за преустановяване на всякакви пътувания и незабавно напускане на страната.


С ниво на риск 4

са Испания, Италия и Южна Корея. Това означава предупреждение за преустановяване на пътуванията в цялата страна, освен при крайна необходимост.

За Франция, Германия и Япония нивото на риск е от 3 степен, като препоръките са да не се пътува в определени райони на страната освен при необходимост. (Всички райони са изброени на сайта на МВнР).

За Швейцария, Норвегия, Дания, Швеция, Нидерландия и САЩ нивото на риск е 2, което изисква повишено внимание и съвет да се осведомим подробно за актуалната обстановка в страната, преди да предприемем пътуване.

Предвид съветите на Националния оперативен щаб за максимална превенция на разпространението на коронавируса в България, необходимостта от проявяване на лична дисциплина и ограничаване на социалните контакти,

призоваваме българските граждани да се въздържат от пътувания зад граница дори и в страни, където към момента има ниско разпространение на болестта, освен в случаи на крайна необходимост.

Също така призоваваме сънародниците ни зад граница да проявяват високо самосъзнание и грижа за близките като преосмислят евентуално планирано връщане в България по различни поводи, включително лични или предстоящите Великденски празници.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker