«Ex-Press.By»: Лукашенко предлага САЩ да заглушат радарите на Русия за ранно предупреждение при ядрен удар

Pan.bg 12 фев 2020 | 14:41 views (5058) commentaries(2)
img
Беларус предлага да бъде оставена Русия без система за ранно предупреждение при ядрен удар. Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че възнамерява да заслепи Русия, ако е необходимо, като направи западното направление напълно беззащитно срещу ядрени атаки от страна на НАТО. Според информацията, изнесена от белоруските медии белоруският президент направи подобно изявление по време на среща с държавния секретар на САЩ Майк Помпео, като подчерта, че руският радар за ранно предупреждение за ядрени атаки се намира в неговата страна.
„Ако Русия окаже прекалено голям натиск по отношение на задълбочената интеграция и в същото време рязко увеличи цените на газа от сегашните 127 US$ за 1000 кубически метра, тогава можете да затворите радиолокационната станция, предадена на дългосрочна аренда на Русия още през 1995 г. - по споразумение от 6 Януари, заедно със земните участъци за 25 години. На 1 февруари 2020 г. държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео пристигна в Минск. Това е първата визита на такъв високопоставен американски чиновник в Беларус от началото на 90-те години на миналия век. По време на визитата Александър Григориевич заяви пред Майк Помпео: „Ако започнат тотално да ни притискат, тогава Америка ще ни помогне, а в замяна ще затворим руската радиолокационна станция близо до Барановичи и по този начин ще заслепим системата за ранно предупреждение за ракетни атаки на Русия“, съобщава белоруското информационно издание „Ex-Press.By“.
Няколко месеца по-рано Беларус вече намекна, че Русия може да се лиши от двете свои военни съоръжения в страната и предвид опита на Беларус да създаде по-близки отношения с НАТО, това представлява сериозна заплаха за сигурността на Русия.

«Ex-Press.By»
Снимка: © «Ex-Press.By»

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Анализатор 02 мар 2020, 16:03
   
  8
   
  6

  Гениалноста на Путин в действие, като изнуваш най-добрия си съюзник го правиш враг.

 2. #2
  Аналлизатор 22 апр 2020, 19:47
   
  0
   
  0

  ЕТО фейкнюз

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка