НАТО: "Имаме общи интереси от мащабни военни учения с Беларус"

Pan.bg 02 яну 2020 | 14:13 views (4002) commentaries(1)
img
От НАТО заявиха за взаимни интереси от военните учения с белоруските военни.
Представители на Северноатлантическия алианс за първи път коментираха мащабни военни учения с белоруските военни, като декларираха общи интереси, които, между другото, не бяха посочени.
„Беларус е партньор на Северноатлантическия алианс от 1995 г. НАТО възнамерява да развие нашите отношения на базата на общи интереси и отворени канали за диалог “, заявиха от пресцентъра на Северноатлантическия алианс.
В момента, къде точно ще се провеждат военните учения, също остава неизвестно, но според специалистите е много вероятно те да се проведат в източната част на Беларус, тоест в непосредствена близост до руските граници, но в същото време се съобщава, че ученията ще бъдат свързани с необходимостта от евентуално разполагане на белоруските военни в Либия в рамките на мисията на ООН. Освен това, ученията вероятно ще се проведат съвместно с италианските военни.
От Беларус потвърдиха преговорите с НАТО относно провеждането на съвместни военни учения, които очевидно трябва сериозно да безпокоят руската страна, тъй като Северноатлантическият алианс е нейният потенциален противник.

NATO press service
Снимка @ NATO press service

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 02 яну 2020, 18:31
   
  2
   
  2

  Давайте, давайте, сприятелявайте се още с "Батката" - Лукашенко :)!

  Путин ще му позволи да прави военни учения с Натото, с цел разузнаване. Да разберат подходи и технически характеристики на алианса.
  Опознай добре силните и слабите страни на врага си :)!!!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка