"Украйна няма място в НАТО"

Pan.bg 02 авг 2019 | 16:10 views (5657) commentaries(3)
img
Украйна получи отказ за присъединяване към Северноатлантическия алианс.
Бившият държавен секретар на САЩ, г-жа Кондолиза Райс направи изявление, в което подчерта, че страните членки на Северноатлантическия алианс нямат намерение да приемат Украйна за нов член на НАТО нито сега, нито в обозримо бъдеще.
„Мисля, че сега това не е възможно. И това е така, защото НАТО е консенсусна организация и не мисля, че ще бъде получен консенсус. Според мен сега ще бъде трудно да се постигне консенсус за получаване дори на План за действие за членство в НАТО, когато през 2008 г. в Букурещ имаше опити за това ", заяви Кондолиза Райс, коментирайки възможното влизане на Украйна в Северноатлантическия алианс.
Прави впечатление, че в самата Украйна редовно правят изявления, че страната ще стане член на НАТО в рамките на следващите 5-6 години, обаче, като се има предвид изявлението на бившия държавен секретар на САЩ, съвсем очевидно е, че нещата не стоят така. От друга страна не се изключва факта, че страните от НАТО активно ще си сътрудничат с Украйна във военната сфера, особено на фона на разминаването в споразуменията между Русия и САЩ за ракетите със среден и малък обсег.

Associated Press


Снимка: © NATO International

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  N..KOSTOV 05 авг 2019, 20:16
   
  8
   
  31

  Никой не е казал, че Украйна няма място в НАТО. Просто на тукашните червени олигофрени така им се иска, защото са с промити и полирани болшевишки мозъчета. Украйна на този етап не може да стане член на НАТО. Не отговаря на никакви критерии. Пък и Тъпутинчо нарочно провокира конфликта в Донбас, именно с цел Украйна да не влезе в НАТО.

 2. #2
  Тъпутинчо 06 авг 2019, 12:35
   
  31
   
  4

  Отговор на коментар: #1

  Е, значи Тъпутинчо не е чак толкова тъп в крайна сметка.

 3. #3
  Обектив 15 ное 2019, 22:37
   
  0
   
  2

  Цялата история с ДНРета и ЛТРета е точно заради това - Украйна да не покрие критериите за членство. Украйна трайно се е ориентирала към Ес и НАТО и без да е член на блока въвежда западни стандарти, получава технологии и се въоръжава със западно оръжие. Ще е със статут на "съюзна държава" като Финландия, Грузия и Швеция.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка