В отговор на НАТО - Русия подготвя концепция за развитие на управлението за отбрана

Pan.bg 18 мар 2019 | 15:39 views (2320) commentaries(2)
img
До края на тази година Русия ще разработи концепция за развитие на Националния център за управление на отбраната на Руската федерация.Това съобщи началникът на този център генерал-полковник Михаил Мизинцев по време на откритата конференция.Той отбеляза, че събитията от последните години ясно показват, че средствата за икономически, политически, дипломатически, информационен натиск се използват активно за постигане на превъзходство на световната сцена.
"Зад благовидни предлози за защита на демокрацията, борбата с международния тероризъм, недопускане на разпространението на оръжия за масово унищожение много страни стават обект на явна агресия от страна на Северноатлантическия алианс", каза той, обръщайки внимание на факта, че „резултатите от тази дейност рефлектират в неотдавнашни събития в Северна Африка и страните от региона на Близкия изток."
Мизинцев акцентира на сложната международна ситуация, увеличаване на броя на регионалните конфликти, терористични и други заплахи, които изискват непрекъснатото развитие на военната организация на държавата.
"Днес само модерни, мощни и мобилни въоръжени сили могат да гарантират суверенитета и териториалната цялост на нашата страна, защита от всеки потенциален агресор, натиск и изнудване от страна на онези, които не харесват силна и независима Русия", каза той, като подчерта, че днес никой не се съмнява в професионализма на руската армия.
Според резултатите от конференцията ще бъде изготвен проект за концепция за по-нататъшното развитие на Националния център за управление на отбраната за следващите години и предстоящата перспектива.

М.ГЕНОВ
Източник: Департамент информации Минобороны РФ
Снимка: © Минобороны РФ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  полковникът 18 мар 2019, 18:26
   
  1
   
  6

  Концепция няма, но началник на несъществуваща структура има.

 2. #2
  Курти 19 мар 2019, 21:08
   
  1
   
  0

  Предлагам на вниманието ви моята гледна точка за ставащото в Украйна и възможното влияние върху международната търговия. Основни партньори в бизнеса ще бъдат САЩ, Китай, Япония и Германия. Знам към днешна дата, че Руският войник е по-добър от американския, китайския и японския взети заедно (причината за това е обект на друг анализ) и може да им набие канчето където и когато си поиска. Слабата страна на руският войник е, че може да преговаря, но само с германският. (Япония и Германия са окупирани държави)
  Далаверата: За да не воюва Америка, ще позволи на Токио и Пекин да си правят общи планове за среща накъде в Сибир. За да не срещат по пътя си съпротива ще трябва добрият стар Вермахт (Wehrmacht) да излезе от склада. За да се случи това трябват пари. Пекин ги има. Берлин си получава бленуваният „Път на изток”. Америка нулира дълговете си.
  Сметката ще се плаща от Русия, Франция и Англия.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка