Warning: getimagesize(http://www.air-cosmos.com/upload/18/pics/2018/08/paper/5b7e71527bb39.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Румъния: Канада се присъединява към изпълнението на мисията Air Policing

Pan.bg 24 авг 2018 | 11:56 views (1829) commentaries(0)
img От НАТО съобщиха, че Канада е мобилизирала човешки ресурс и въздушни средства в поддръжката на изпълнението на мисията Air Policing, която в момента се провежда в Румъния. Канадските въоръжени сили мобилизират 135 души персонал и пет изтребителя CF-188 Hornet.

Канадските самолети ще "подсилят възможностите на румънските военновъздушни сили за изпълнението на мисията", заявиха от командването на канадските въоръжени сили. Освен това, в рамките на това пребазиране, изтребителите ще провеждат съвместно обучение с румънските военновъздушни сили. По този начин съюзниците от НАТО ще могат да повишат възможностите за своята оперативна съвместимост и за сътрудничеството си. Това разгръщане ще покаже и ангажимента на съюзниците от НАТО да подкрепят своите партньори. Този вид мисия също така има за цел да възпре външните сили, които могат да бъдат изкушени да нарушат въздушното пространство на страните членки на НАТО.
Това пребазиране в Румъния не е първото за ВВС на Канада. Още през 2014 г. канадците проведоха няколко учения с военновъздушните сили на страната за близо пет месеца. По-късно през 2016 г., после и през 2017 г. канадските CF-188 Hornet се пребазираха по авиобази близо до румънските брегове на Черно море, за да участват в мисиите за Air Policing на НАТО.

М. ГЕНОВ
Източник: AIR&COSMOS
Снимка: © Justin Roy / NATO
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка