New York Times: Американската армия се готви да воюва в Източна Европа.

Pan.bg 17 авг 2017 | 12:10 views (3226) commentaries(4)
img New York Times,обяви официално,че САЩ готвят Българската армия и територията на България за война срещу Русия.
През юли, САЩ и съюзническите армии проведоха десетдневни военни учения ,чиято цел беше да се научат как да се справят с потенциалните заплахи от Русия. Младите войници и офицери от НАТО се готвят да се борят с екстремистките терористични организации, така че те трябва да се учат от по-старите си приятели за война, пише The New York Times.
Военните учения, които се проведоха в Унгария, Румъния и България, участваха с 25 хиляди войници на американските и съюзническите армии.
В тези упражнения висшите командири на армиите припомниха тактиката и стратегията, които някога са били използвани, за да се противопоставят на съветските войски, и да научат новите натовски войници, които основно са били ангажирани в борбата с терористите в Близкия изток и Югозападна Азия.
"Ние трябва да разберем, как да се приспособи към новата среда,(срещу Русия),каза полковник Клер Гил. Мисля, че все още не успяхме".
Това напрежение - ехо на студената война - е част от все по-голямото съперничество между Вашингтон и Москва, казва американското издание.
Командирът на въоръжените сили на САЩ в Европа, генерал-лейтенант Фредерик Бен Ходжис не вярва във възможността за война между Запада и Русия, но отбеляза, че Путин вероятно ще продължи да полага усилия за дестабилизиране на западните армии. "Той ще бъде там за дълго време, каза Ходжис. Той просто няма да напусне властта".
Въпреки това, както отбелязва Ходжис,"по време на Студената война в Европа е имало десет пъти повече американски войници, отколкото са сега. Ето защо сега армията на САЩ отделя голямо внимание на скоростта, с която (източно европейските),войски могат да се подготвят за битка с Русия.

Армиите на страните от Източна Европа, много от които все още използват руска военна техника, заедно със САЩ и западноевропейските войски упражняват подобряване на координацията и насърчаване изграждането на доверие, според The ​​New York Times.
"Ние имаме известна увереност, че ние не сме сами тук, на източния фланг на НАТО" ,каза румънският бригаден генерал Тео Тодор.
"Когато се събудя всяка сутрин,си спомням, коя е най-голямата заплаха за нас, казва полковник Патрик Елис. - "Ние отделяме голямо внимание на руската заплаха".
По принцип Пентагонът
се тревожи за "трансатлантизма" на някои съюзниците си от НАТО в Източна Европа и предпочита да воюва посредством техни войски на чужда територия.САЩ използвайки плашилото на "руската агресия" за пропагандата си и под претекст на съвместни учения, разполага окупационна военна техника и авиация в редица европейски държави-България, Унгария, Румъния,Полша и балтийските страни.
Доскоро се знаеше,че "чуждият терен" е Източна Европа,само не бяха уточнени точните държави за поле на бойните действия.Сега ни изясниха всичко.
"Истината е, че последното нещо, което ние искаме да направим, е "да играем на война у дома си", казват от Пентагона, в задочен спор с членове на Конгреса на САЩ, които се застъпват за намаляване на военните разходи.

ЙОРДАН ХАЛАЧЕВ
ПРЕГЛЕД
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  шофиьор на самальот 17 авг 2017, 13:18
   
  29
   
  8

  "New York Times,обяви официално,че САЩ готвят Българската армия и територията на България за война срещу Русия." Е,хайде,сега!Добър ви ден.Не е необходимо "Ню Йорк таймс" да ни го казва.Знаем си го. Тъпите янки за какъв дедов са тука? Заради сините очи на Пасито ли?!

 2. #2
  NC.KOSTOV 18 авг 2017, 15:40
   
  6
   
  28

  Какво по хубаво от това да се готвим да воюваме срещу Русия. Това е като сбъдната мечта.

 3. #3
  bati 19 авг 2017, 07:08
   
  15
   
  7

  Костов, бъркаш понятията война и лайна. За последното сигурно са ти дали и масонска степен, малоумник такъв.

 4. #4
  niko_789 20 авг 2017, 15:11
   
  11
   
  5

  Костов много си тъб бе парче такова.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка